dinsdag 4 maart 2014

Schraap,schraap...eindbedrag is bekend!

Nou na eerst maar naar de huisarts geweest te zijn vanochtend (de assistente deed het...) heb ik het laatste overzicht  van de lening erbij gepakt en heb gebeld.Ik kreeg een heel vriendelijke mevrouw aan de lijn, en die vertelde mij dat als we vóór 18 maart € 1262,40 storten, dat alles dan is afbetaald. Dit ivm rente, die na 18 maart weer berekend gaat worden. En de mevrouw zei ook nog: stuur ons dan een email, dat u het gestort heeft en dat u de lening wilt opheffen, anders blijft ie bestaan! Erg netjes vond ik dat! Dat werd rekenen en schrapen dus...Nu is de spaarrente zo ontzettend laag, dat we dus een deel van het buffertje gaan gebruiken om het in 1 keer te betalen. De spaarrente levert minder op dat de rente van de lening ons gaat kosten.

Ik heb net € 400,= van het buffertje over laten maken, dit zal een paar dagen duren. de resterende € 862,40 betalen we zelf extra.Gelukkig krijgen we deze maand nog € 150,= terug van energie, en we betalen deze maand nog geen gemeente-belasting. Ik ga er van uit dat we eind deze week alles kunnen over maken! En dan mailen we gelijk dat de lening opgeheven wordt! We hebben besloten dat we volgende maand lekker een keer met z'n 2-en uit eten gaan, om het te vieren!

De extra uren die Moos uit zou laten betalen is nog steeds niet gebeurd, er zit een fout in het systeem wat het bedrijf gebruikt, volgende week komt er iemand voor kijken, dat zit dus nog in het vat, ze zullen niet verzuren toch??? Die zullen er dan wel volgende maand bij komen.

De weekboodschappen zijn ook weer binnen, er liggen weer 4 porties snijbonen in de vriezer. Verder nog 2 pakjes afgeprijsd vlees mee genomen, ook voor in de vriezer. De vriezer wordt wel weer erg vol, dus die gaan we de komende weken maar eens leeg eten. Wel goed voor het budget, er zit nog zo'n 20 euro in m'n knip ;-)


4 opmerkingen:

 1. Wat fijn zeg, van harte gefeliciteerd alvast!! Hopelijk gaat alles volgens plan en zijn jullie er straks vanaf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Deze maand is het klaar, en met frisse moed gaan we vanaf april het spaarvarken vullen!

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd!
  Goede beslissing om het nu te doen en even je spaarpotje daarvoor te gebruiken.

  Groet,Greet

  (klopt de schuldenmeter op je pagina wel, ik dacht dat je nog 3500 moest betalen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Nee, we hadden in januari 3500 afgelost, en het restant was toen nog 4809. Daarvan hebben we inmiddels weer 3570 afgelost, en met de rente erbij is het restant nu nog 1262,40. Dit wordt deze maand nog afgelost.

   Verwijderen