donderdag 6 maart 2014

Ditjes en datjes....

Het begint langzaam bij ons binnen te komen dat we volgende week schuldenvrij zijn. En ik kan je zeggen, dat is een heel raar, maar opgelucht en vrij gevoel. Ik heb nu het gevoel dat ik wat meer mijn rust kan pakken, de klus is geklaard om het zo maar te zeggen. Snap je 'em? Echt een geluksmoment...

Dat wil niet zeggen dat we er op los gaan leven hoor! Ik heb net de automatische overboeking voor het spaarvarken verhoogd naar 500 euro. Dit was 100 euro. Vanaf 26 maart gaat dit in. Mijn salaris wordt altijd de 24e gestort, dan gaat ook onze nieuwe financiële maand in. Verder maken we 300 euro over naar moneyou, dit wordt weer verdeeld in verschillende potjes. Maandelijks zetten we daar al geld apart voor een polis die we hebben voor later, die werd tot een aantal jaar geleden betaald met de spaarloon-regeling, maar aangezien die er niet meer is, betalen we die nu zelf. In januari krijgen we hier altijd een rekening voor van 770 euro, toch wel handig als we dit gedurende het jaar apart zetten.

Verder hebben we een potje gemaakt voor auto-onderhoud, eigen risico voor de zorgverzekering, kleedgeld en zakgeld. We kijken het een aantal maanden aan, en passen het zo nodig aan.

Wat we dan nog aan het eind van de maand over hebben gaat uiteraard ook naar het spaarvarken. Maar ik wilde wel een vast bedrag over maken.

Vanaf volgende maand gaan we ook weer gemeente-belasting betalen, dat is toch ook weer 102 euro extra die we de afgelopen maanden gelukkig niet hebben gehad!

Per maand gewoon minimaal 800 euro sparen, dit hadden we kort geleden niet kunnen dromen....
Was 2013 voor ons echt een #@$*jaar (vul 'em zelf maar in...) 2014 is tot op heden een topjaar! Werkelijk alles heeft mee gezeten!

Bij euroclix heb ik inmiddels 90 euro staan, die laat ik ook nog even lekker staan! Laat maar groeien!

Bedankt degene die lid is geworden! Ben ik heel blij mee!

Ik heb net op de energie-site gekeken, en de voorschotmanager bekeken. Ons voorschot is 125 euro. Hun advies is 116 euro. Nou ik laat het lekker op 125 euro staan!

Vanmiddag heb ik, toen ik uit m'n werk kwam, beneden vast de boel schoon gemaakt, Moos is morgen vissen (voor het eerst sinds jáááren, gezellig met mijn vader) dus doe ik morgen boven. Hoeft Moos het zaterdag niet te doen. En de was natuurlijk, de 1e staat al klaar, de machine springt om 4 uur aan, lekker met het goedkope nachttarief ;-)

Nu even lekker een filmje kijken, dus iedereen een fijne avond!

10 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met jullie resultaten, kunnen jullie trots op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie verdienen een hele grote pluim! Knap gedaan en fijn om te lezen dat jullie nu meteen op een hele verstandige manier met jullie geld omgaan.
  Ik hoop dat heel 2014 een goed jaar voor jullie blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geweldig, kan begrijpen dat dit een kick geeft.
  Geniet er lekker van.
  Hier geen schulden maar ook geen echte spaarpot.
  Dus daar zijn we nu ook hard mee bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig geen schulden bij jullie! Succes met het vet mesten van jullie varken ;-)

   Verwijderen
 4. Je schrijft al veel rustiger en opgeruimder. Merk je dat zelf ook niet? Fijn dat je partner nu de tijd vindt voor ontspanning.
  Ikzelf tel altijd stiekem uit wat ik aan het einde van het jaar dan gespaard heb. Doe jij dat ook al? Heerlijk dat het benauwde in je is omgezet in een euforisch gevoel van overwinning.
  En nu vasthouden en zorgen dat dit nooit meer gebeurd. Trouw blijven sparen. Fijn om dit te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was me er niet van bewust dat het aan mijn schrijven ook te merken was! Leuk om te horen! Jaaa ik zit me al rijk te rekenen, krijg er bijna eurotekens van in mijn ogen haha!
   Nee dit gebeurd nooit meer! Ik krijg rode vlekken als ik het woord "lening" hoor!

   Verwijderen
 5. Mutsje gaat onderweg om Bill in te halen.
  Mutsje Gates... klinkt aardig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha! Ik heb in een deuk gelegen toen ik dit las! Geweldig!!! Dit is de kers op mijn taart vandaag! Dank je wel!!!

   Verwijderen