zondag 27 april 2014

Bobby komt eerder!

Vandaag kwamen mijn ouders koffie drinken. Ze moesten wat eerder komen dan normaal, daar was mijn moeder iets minder blij mee, die houdt niet zo van vroeg opstaan.
Maar het had een goede reden: we gingen met z'n allen bij Bobby en de rest kijken! Nou, toen ze dat hoorden was het leed van het vroege opstaan gauw geleden hoor!

Ze vonden het geweldig, waren overal heel enthousiast over, natuurlijk over de puppy's, maar ook over de moederhond en de eigenaren. We werden, zoals altijd, heel gastvrij ontvangen, en we hebben heerlijk met de hondjes gespeeld, en gekeken toen ze eten kregen, geweldig!

Alle hondjes hebben nu een goed thuis gevonden gelukkig, maar de meesten gaan met 9 - 10 weken weg, zelfs 1 met 11 weken. Dat leek me voor eigenaresse erg druk worden, dat proefde ik ook uit een what's appje van de week. Ze houden er zelf natuurlijk ook 1, die ze op moet voeden, zindelijk maken en ga zo maar door. Als ze dat bij 4 van de 5 hondjes moet doen, kan ik me voorstellen dat het best druk wordt, en dan druk ik me nog zachtjes uit!

De puppy's groeien hard, errug hard kan ik wel zeggen, Bobby woog vanochtend bijna 3 1/2 kilo! Dat konden we wel aardig zien aan de foto's en videootjes die we kregen, dus we bedachten dat Bobby, net als zijn broertje die ook hier in het dorp komt te wonen, best met 8 weken bij ons kon komen wonen!


Ik heb vrijdag mijn vriendinnetje/collega een sms gestuurd, of ik er nog een weekje verlof bij zou kunnen boeken, en dan vanaf 19 mei, en dat was geen probleem gelukkig! Dus Bobby komt 17 mei, na de puppycursus, mee naar huis! Dat is nog maar 20 dagen!!! 

We hebben mijn ouders ook even mijn filmpje laten zien, dat loopt nu tot 34 dagen, van vandaag kan ik er dan weer achter zetten. Ze vonden het erg leuk worden!

Van de week ga ik vers vlees bestellen, we hebben besloten deze bestelling nog in de oude vriezer te doen, en voordat de volgende bestelling gedaan moet worden, een nieuwe energie-zuinige vriezer te kopen. Dan hebben we ook het belastinggeld binnen, en zit er wat meer in het spaarvarken, zodat ie niet in 1 keer weer op 0 staat, dat zou sneu zijn!!

Als afsluitertje, een foto van Bobby, vanochtend gemaakt!
10 opmerkingen:

 1. Wat een schatje! Dat wordt genieten:-) wij hebben nu een pup van bijnaam 5 maand. We hebben bij haar s nachts een kruikje neergelegd en ze sliep vanaf nacht 2 lekker door. Wel gingen we er s nach nog even mee uit, maar ze piepte niet meer. Misschien nog een tip.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Dat wordt het zeker! Dat is een goeie tip, dank je!

   Verwijderen
 2. Voor bobby en zijn ontwikkeling is het wel beter om langer bij moeder te blijven......... Naast de ontwikkeling is het ook beter voor zijn imuunsysteem.
  Ik zeg dit omdat we veel honden zien bij de dierenbescherming die afwijkend gedrag vertonen of snel ziek zijn, mede doordat ze te vroeg bij de moeder zijn weggehaald.
  Maar goed, het is uw keus.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou 8 weken is toch niet zo heel vroeg hoor! Is een heel normale leeftijd om de pup in huis te krijgen!

   Verwijderen
 3. Acht weken is heel normaal en prima! Er zijn veel pups die al met 6 of 7 weken weggaan en dat is te vroeg! En vergis je niet in de moeder hond veel honden hebben met een week if 8 hun kroost lang niet meer zoveel bij zich als mensen denken. Het afwijkende gedrag heeft veel vaker te maken met slechte socialisatie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik het nou helemaal mee eens! Dank je!

   Verwijderen
 4. Nee acht weken is wat wettelijk mag, maar dat maakt het nog niet goed. 12 weken is meer in de richting, ze leren nog zoveel van mamma in die tijd. Het feit dat ze minder drinken bij hun moeder betekent niet dat ze niks meer oppikken in sociaal opzicht van moeder en broertjes. Ik zou hem zo lang mogelijk bij de moeder laten hoe 'lastig' dat misschien voor de huidige eigenaren is. Ze hebben toch ook zelf voor dit nest gekozen neem ik aan? Dan is dit het gevolg...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 12 Weken gebeurt niet veel meer, omdat na uitvoerig onderzoek bleek dat de periode tot 12 weken zo belangrijk is om te socialiseren...en dat is iets wat mama ze niet kan leren...wettelijk mogen ze vanaf 7 weken weg, dan vind ik 8 niet te vroeg hoor!

   Verwijderen