woensdag 16 april 2014

Het zonnescherm...

Ja, ik ben niet makkelijk, dat durf ik van mezelf best te zeggen ;-)))

In ons oude huis hadden we ook een zonnescherm, en het doek was aan vervanging toe. Tegenover het werk van Moos zit een bedrijf, en die doet o.a. ook in zonneschermen, en losse doeken. We kregen de mappen met voorbeelden mee zodat we een leuk doekje uit konden zoeken. Het buiten-schilderwerk van ons huis was donkergroen met creme. Niet zo spannend, wel heel mooi (vinden wij dus).
En er zat een doek tussen waar ik accuut voor viel, figuurlijk dan hoor! Creme, met een klimop motief. Geweldig! Die zoest het worden, en het resultaat was prachtig! Moos had er ook zelf nog een markies van gemaakt, voor het keukenraam. Jaaaa, gouden handjes heeft die man van mij, en een gouden hart ook trouwens! Maar dat even terzijde. Het resultaat was werkelijk schitterend!

Maar goed, een aantal jaren later zijn we verhuisd naar ons huidige huis. We hadden een electrisch zonnescherm aangeschaft via marktplaats, met een verschoten lelijk doek erin. Het ging ons uiteindelijk om het systeem, en dat was wel perfect! Het doek konden we wel weer vervangen!
Moos kwam dus weer met de voorbeeldboeken, maar "mijn" klimop-doek zat er niet in! Help! Dat was het enige doek wat ik mooi vond! Volgens Moos had die meneer van het bedrijf dat doek niet meer! Nou, dan gaat ie maar zoeken, zei ik! Moos vroeg waar meneer dan moest gaan zoeken...ja weet ik veel! Als ie het doek maar vindt!
Maanden gingen er over heen...ik had de hoop al opgegeven...en toen heeft meneer toch nog een rol kunnen vinden...in SPANJE hahaha! Ik was helemaal blij! We moesten alleen wel de hele rol kopen. Dat maakte niet uit, aangezien Moos toch ook weer markiezen wilde maken voor de keukenramen, en het doek in het zonnescherm was ook aardig aan de maat, en misschien konden we wel voor de slaapkamer van die vlakke zonneschermen ophangen...ideeën genoeg!

Inmiddels hangen de markiezen nu al 2 jaar, en hebben we zondagmiddag (eindelijk) het nieuwe doek in het zonnescherm gemaakt! Op de foto zie je van het zonnescherm alleen de voilant, het scherm zie je niet maar zit er wel degelijk in! Wat vinden jullie van de stof??? En de kunstwerken van Moos?
17 opmerkingen:

 1. persoonlijk vind ik het te druk. maar wel mooi en apart !
  gr herfstbloem

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou mij een beetje te druk zijn al die bloemen. Persoonlijk hou ik van rustig en neutraal. Smaken verschillen nu eenmaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig!! Ik kan me voorstellen dat je daarop wilde wachten. hrtlkgrt Marry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Marry! We zijn er nog steeds heel blij mee!

   Verwijderen
 4. Mijn man maakte de markiezen ook altijd zelf! De laatst stof was rood met een volant met wit afgebiesd Gewoontjes maar voldeed goed. Deze zijn ook mij te druk maar het gaat om wat jullie mooi vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie markiezen. Heeft hij dat helemaal zelf gemaakt? Erg knap. Ik vind het doek ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het geeft mij een vakantie huisjes gevoel! Ik vind het heel bijzonder! En knap zeg zelf gemaakt!

  Groetjes, blogaanmnbeen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gelukkig vinden we niet allemaal hetzelfde mooi , anders hing overal hetzelfde, met andere woorden mijn smaak is het doek niet ,maar de zonneschermen an sich zijn wel mooi gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het juist geweldig. Jullie hebben nu echt iets dat niet iedereen heeft. Heerlijk he een man in huis met gouden handjes. Hij heeft het mooi gemaakt. Hoop dat jullie er aankomende zomer veel van kunnen genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind de zonnescherm erg mooi eruit zien. Leuke kleuren hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn man en ik hadden een zeer slechte kredietwaardigheid toen we diep in de financiële juristen zaten in hoeverre we faillissement vroegen, we hadden weinig of geen geld om onze dochter naar Emily te sturen naar een universiteit die we ons niet konden veroorloven. Wij controleren betaaldagleningen (leningmaatschappijen), die mensen zoals wij hebben geholpen, hypotheekaanpassingen krijgen. Elk bedrijf dat we contacteerden, wilde een eerdere vergoeding van $ 1.000 tot $ 2.000 die we niet konden betalen. Omdat we dachten dat we geen hoop hadden om te kiezen om te verkopen of om je huis te verliezen door het te sluiten. Toen kwam ik een lokaal tijdschrift tegen en de omslag was een Loan Bonding Corporation. De drie belangrijkste stappen; 1. U dient een elektronische aanvraag in. E-mail: albakerloanfirm@gmail.com 2. Geef de juiste manier om te bepalen of uw burger in het bezit is van een identiteitskaart of rijbewijs en uw bankrekeninggegevens. 3. De lening wordt verwerkt, goedgekeurd en verzonden. Het lange verhaal werd ingekort, ze hielpen een lening tegen een vaste rente van 4% te krijgen en werden aangepast met herziene betalingen. Ze gaven hun dochters ook een studielening om het volledige salaris van mijn college af te ronden. We werkten met de lening van Lasson, die ons waarschuwde voor de voortgang van de hele wereld. hij deed al het papierwerk, telefoontjes, enz. Ze deden het allemaal en we kregen een lening die we accepteren. Toen ik instemde met hun leningsvoorwaarden en de gegevens van mijn bank indiende, betaalde ik een betaalbare prijs voor deze diensten. We zouden het niet zo eenvoudig en betaalbaar hebben kunnen krijgen als het was door hun transformatieproces met onze kennis. Ik had geen tijd om je te bedanken, dus BEDANKT! Ik had geen beter team kunnen vragen. Ik ben op de hoogte van herfinanciering. Het beste voor u, verhuis hypotheek Als u een probleem heeft zoals wij, neem dan contact op met een kredietverzekeringsmaatschappij. Ze kunnen werken. Vriendelijke groeten, Timothy en Maria geadopteerd op 30 maart 1818 in Columbus, GA

  BeantwoordenVerwijderen