zondag 6 april 2014

Over de tuin...

Stom hé gisteren...we hebben het sinds vrijdagavond heel veel over de tuin gehad, ik werd steeds minder blij, want als ik op internet keek (kennis had ook nog 2 linkjes door gemaild) bleek zowat iedere plant giftig te zijn! Ik ben net tevreden met hoe het nu allemaal staat, en dan zou ik weer kunnen beginnen!

Maar na jullie opmerkingen kwamen we een beetje weer op het goede pad. Moos zei nog, toen wij onze hondjes hadden hebben we ook nooit een lege tuin gehad! En de tuin van kennis staat ook helemaal vol met giftige planten!

Wel staan er 3 kerstrozen en een taxus pontificaal vooraan, die gaan we verplaatsen naar de voortuin. Dat zijn de meest giftige volgens de lijst, aan de andere kant van de tuin staan ook 2 (andere soort) taxus, maar die staan achter in de border en niet vooraan. Moet ie al de hele border door, en dat gaat em niet lukken!

Gelukkig hebben we verhoogde borders, wordt het zowiezo al lastiger. Hierbij wat foto's van onze borders:

                                   

De oude waterpomp met zinken teil. De vogels badderen er lekker in!
Hier staat een vuurdoorn tegen het houthok/schuurtje. Ik snoei de zijkant binnenkort nog goed, en door de doorns hoop ik dat ie er verder afblijft. Het is een enige plant voor de vogels!


Ook aan de andere kant een vogelbadje! De pompjes staan nog uit vanwege de winter, die gaan binnenkort weer aan!Deze bak heeft een vriend van Moos gemaakt, de eerste zaailingen staan erin! Erwtjes, tomaat, komkommer, sperziebonen en radijs! De bak is ongeveer 1 x 1 meter, en, heel handig, Moos heeft er wielen  onder gemaakt en een trektouw aan de zijkant aan gemaakt, hij kan de hele tuin door! Hij gaat de bak nog bekleden met hout, staat wat fraaier!


Dit is onze aardbeienhanger! Een tijdje geleden op marktplaats gekocht, en hij voldoet prima! Bovenop kan nog een grote zinken emmer, daar wil ik nog witte aardbeien (ananas-aardbeien) in doen!Dit is het kasje wat ik van Moos voor m'n verjaardag kreeg, zijn vriend heeft ook hieronder een bak gemaakt. Er staan nu nog erwtjes en boontjes in, maar wegens gebrek aan stokjes kon ik die nog niet in de tuin zetten!


Alles groeit en bloeit goed! De meterbak gaat Moos dus nog bekleden met hout. Dit heeft hij nog staan, dus kost niets! We consuminderen gewoon door hoor! Ik heb op de salontafel en eettafel een dienblad staan met frutsels voor de leuk, die had ik, toen ik ze kocht (jaren geleden) donkerbruin gespoten (ze waren wit) nu wilde ik ze eigenlijk wel een ander kleurtje geven, het liefst zilver, met wat andere frutsels van de action en xenos erin heb je al een heel andere woonkamer. Nou zijn de frutsels niet duur, maar de verf wel!              
En toen kreeg ik van Moos nog een zilver-spuitbus! Die had ie nog, van het velgen spuiten van z'n oldtimer hahaha! Wie wat bewaard die heeft wat, en zo is het! Voor weinig was ik nu klaar! Daar zal ik ook eens foto's van maken!


9 opmerkingen:

 1. Zo te zien heeft Bobby ook lekker veel plaatsjes om eens lekker te graven, zou ik me persoonlijk drukker om maken dan de planten. Honden weten ook echt wel wat ze wel en niet moeten eten, bv gras als ze maagpijn hebben of er iets dwars zit. Eten ze lange slierten en even later komt dat er met de boosdoener weer uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mocht je nog eens iets willen overspuiten in een kleurtje dan is de spuitverf van de Action ook erg fijn! Zo'n spuitbus kost geloof ik maar iets van 2.90 euro. Je kunt het in verschillende kleuren krijgen en ik heb zo wat bloempotjes van de kringloop al kunnen overspuiten...staat erg leuk!

  Groetjes Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor de tip! Van wat voor spul zijn die bloempotjes dan? De verf hecht toch niet op alles?

   Verwijderen
  2. Ik haal meestal bij de kringloop van die standaard potjes (bruin oranje kleurig), waar nog geen verflaagje op zit. Snap je wat ik bedoel? Vind het een beetje lastig om uit te leggen hoe ze er precies uit zien ;-)

   Verwijderen
  3. Ja nu snap ik het, terracotta potjes ;-)

   Verwijderen
 3. Fijn voor Bobby dat je al aan een drinkbak voor hem hebt gedacht toen je de tuin aanlegde!!!


  De hond van mijn broer drinkt uit de vijver of een emmer met regenwater alleen niet uit haar waterbak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja stel je voor dat je lekker schoon water drinkt haha!

   Verwijderen
 4. Ziet er leuk uit met de borders en de oude waterpomp met teil!
  Ik herken jullie 'schrik' over giftige planten, toen ik daar over las dacht ik eerst ook dat we alles de tuin uit moesten halen.
  Maar is nergens voor nodig, de honden komen er niet aan gelukkig. De meest giftige achteraan of in de voortuin inderdaad, dan gaat het vast wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen