woensdag 9 april 2014

Ditjes en datjes...

Wij waren helemaal blij met ons energie-verbruik afgelopen week!

De stroom blijft steeds wel hetzelfde, maar aan gas hadden we maar 3 kuub verbruikt! Ik heb net even gekeken op de site van de NEM en ons voorschot wordt nu geadviseerd op € 109,=! Vorige keer dat ik keek was dit nog € 116,= dus dat scheelt weer een beetje! Aan voorschot betalen we € 125,= en dat laten we ook zo! 't Is een mooi spaarpotje vinden we!

Het water-verbruik is sinds de waterbesparende douche-kop en de waterbespaarders in de kranen ook aardig lager. Voordat we deze maatregelen hadden genomen hadden we 2 weken 1 kuub verbruikt, en de 3e week 2 kuub. Nu is het 4 weken 1 kuub, en de 5e week 2 kuub. Het scheelt toch allemaal weer!

Morgen ga ik de anti-slip matten die ik verleden week bij de action had gekocht,, terug brengen. Ik had ze gekocht voor onder de stukken loper, die we straks voor Bobby neer leggen. Maar daar zit een goede anti-slip laag onder, dus de matjes kunnen terug.

En morgenavond gaan we naar de bioscoop! We hebben nog bioscoop-bonnen liggen, heeft Moos voor z'n verjaardag gekregen, dus we kunnen lekker voor niets een avondje lachen! We gaan naar de film "Toen was geluk heel gewoon" , de serie hebben we ook gekeken, echt hilarisch, dus we hebben er zin in! Zelfs een consumptie en popcorn zit er bij, m'n knip blijft dus thuis! Daar houden we van!

Moos had eindelijk z'n extra uren uitbetaald gekregen, daar hebben we parkeren op schiphol van gereserveerd voor de vakantie, geld op de spaarrekening voor het doel "openhaardhout", de kapper, de lopers voor Bobby en de bestelling bij zooplus voor Bobby. Goed besteed dus.

Het is best wennen zo zonder aflossing van de schuld, ik zit nog steeds bijna iedere dag te rekenen.
We redden het prima zo, we sparen toch een best bedrag ( 870 euro) en iets extra's kan dan ook nog. Niet in de mate van deze maand natuurlijk, dat komt door de extra uren van Moos, maar dit soort uitgaven hebben we gelukkig niet iedere maand!
Kortom, we blijven er bovenop zitten, en blijven scherp!!!

4 opmerkingen:

 1. Een bedrag sparen van 870 Euro moet heerlijk voelen!! Geniet ervan en blijf idd scherp, zodat het ook echt blijft lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat voelt ook heerlijk! En scherp blijven we zeker!

   Verwijderen
 2. Wat is dat toch met extra hoge voorschotkosten betaal liever een tientje bij dan hun veel rente van mijn centen maal zoveel klanten. En ik bepaal zelf mijn voorschot wel en zit en nooit veel naast :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aam de ene kant heb je gelijk, maar zo'n extra spaarpotje vind ik ook wel lekker! Het zit hoofdzakelijk tussen de oren denk ik ;-)

   Verwijderen