zondag 22 januari 2017

Bewust energiezuinig bezig...

Er komt heel veel kijken bij een verhuizing en verbouwing...toch hebben we goed na gedacht als we iets aan moesten schaffen.

Bijvoorbeeld het afsluiten van een energiecontract. Avonden heb ik alle sites door gespit om de voordeligste met de leukste welkomstbonus te vinden...dat bleek voor ons deze keer n.uon te zijn, de laagste prijzen, en een welkomstbonus van € 270,=. Mooi, het begin is er!

We hadden ook wat verlichting nodig, dus hebben we verlichting met led-verlichting uitgezocht. In de verlichting die we al hadden zitten ook led-lampen.

Moos heeft de leidingen die hij onder de grond heeft gemaakt tbv de badkamer, toilet en verwarming, direct geïsoleerd dmv buis-isolatie.

Op ons wensenlijstje voor het najaar staat een nieuwe cv-ketel, deze is behoorlijk gedateerd, en dus niet erg zuinig! We zien het niet zitten om te wachten tot hij helemaal er mee stopt, dus willen we hem later in het jaar gaan vervangen.
Er komen 3 installatiebedrijven langs voor advies en een offerte. Hebben we genoeg vergelijkingsmateriaal!

De nieuwe douche is van g.rohe, en is de meest waterbesparende die we konden vinden. Ook prettig!

We hadden een ongelukje met het raam in de bijkeuken, deze was gesneuveld (gelukkig een glasverzekering afgesloten). Vrijdag werd het raam vervangen, en ik heb gevraagd wat de isolatiewaarde is van de huidige beglazing die er vanaf 1991 in zit, en het nieuwe raam. Het nieuwe raam heeft bijna 3x zoveel isolatiewaarde! Ook iets om over na te denken, we hebben het op ons wensenlijstje gezet, om ooit de ramen te laten vervangen...

Aangezien we allebei het gevoel hebben nog nooit ergens zo prettig gewoond te hebben dan hier, willen we ieder jaar in ons huis gaan investeren door middel van de belastingteruggave en ons vakantiegeld. We hebben een aantal wensen, en aankomende week gaan we ervoor zitten om een plan te maken.

Al met al goed bezig denk ik, we hebben de smaak van het bezuinigen weer te pakken!

6 opmerkingen:

 1. Goeoeoeoed bezig!!! Fijn dat jullie zo genieten!
  Hanna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe gaat het nu met jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  บุนเดสลีกา

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo,
  Bent u op zoek naar een gerenommeerde en geaccrediteerde particuliere kredietverstrekker die een levenslange kans biedt? Wij bieden alle soorten leningen op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke leningen, autoleningen, woningkredieten, studieleningen, zakelijke leningen, investeringsleningen, schuldconsolidering en meer. Is u geweigerd door banken en andere financiële instellingen? Heeft u een consolidatie of hypothecaire lening nodig? Zoek niet verder want we moeten hier al uw financiële problemen tot het verleden maken. We bieden leningen aan van 5000 tot 50.000.000 dollar tegen zeer hoge leningrente van 2%. Neem vandaag nog contact met ons op via onze e-mail en wij zullen u graag helpen om uw financiële problemen en vroegere zaken aan te pakken, geen kredietwaardigheidcontrole vereist, 100% gegarandeerd.
  E-mail ons: (albakerloanfirm@gmail.com).

  BeantwoordenVerwijderen