zondag 15 januari 2017

Deel 3: Geen losse restschuld meer!

Van ons vorige huis hielden we een hele fikse restschuld over. Moos heeft liever niet dat ik al te veel in detail treed, vandaar nu even geen bedragen...

We mochten 13 % van onze nieuwe hypotheek mee financieren. Daarnaast hebben we een polis voor later (die niet zo gunstig bleek te zijn en waar we toch af wilden) afgekocht, en daarnaast hebben we heel, heel veel gespaard.

Met als gevolg dat we dus 13% van de restschuld mee hebben gefinancierd, en de rest van de restschuld, de kosten koper en de verbouwing en alles wat er bij komt kijken, zelf hebben bekostigd.

En dus is er geen losse restschuld meer! Hier zijn we uiteraard hééél erg blij mee en we zijn ook best apetrots op onszelf als ik even zeggen mag!

Volgende week begint het gewone leven weer, zit onze vakantie erop en wordt het tijd om eens naar de "nieuwe" uitgaven te gaan kijken, weer een maandelijks overzicht te maken en de potjes opnieuw in te delen.
We hebben 2 nieuwe potjes in het leven geroepen, een potje "leuke dingen", om eindelijk af en toe iets leuks te kunnen doen, want dat is er aardig bij ingeschoten de afgelopen jaren...

En een nieuw potje is voor extra aflossen van de hypotheek. We beginnen met het deel van de restschuld.

Het zal niet, zoals bij sommigen van jullie, met duizenden euro's gaan, maar er gaat wel ieder jaar extra afgelost worden, in ieder geval de toegestane 10%.

Tot zover de financiën van onze verhuizing en verbouwing, op naar de verdeling van de potjes!!!

1 opmerking:

  1. Mooi dat alles nu dan wat overzichtelijker is! Hopelijk zijn jullie ook snel van het andere deel van de restschuld af!

    BeantwoordenVerwijderen