dinsdag 3 januari 2017

Onze verhuizing deel 2...

Goede voorbereiding is het halve werk vind ik.

Hoewel we het best vervelend vonden om zo lang op de sleutel te moeten wachten had het toch ook zo z'n voordelen...

Zo heb ik de vriezer vol gekookt met maaltijden, want als je zo druk bent heb je geen zin en tijd om iedere dag te koken, en om nou iedere dag chinees of een patatje te eten is nergens goed voor, voor jezelf niet en voor je portemonnee niet.
Gelukkig hebben we een grote vriezer, die dus vol lag met boerenkool, zuurkool, macaroni en wat nog niet meer...
Dat was echt heel handig, en lekker!! Omdat de keuken intact bleef, kon ik het lekker opbakken 's avonds, en zaten we aan een gezellig gedekt campingtafeltje te eten. Op 1 januari 2017 hebben we de laatste maaltijd uit de vriezer gegeten, goed uitgekiend dus haha!

En we hadden alle tijd om op ons gemak spulletjes uit te zoeken, zoals alles voor de badkamer, het toilet, de vloer, de muurverf en ga zo maar door.

We konden daardoor ook alles met kortingsacties kopen, en jee daar hebben we een hoop op bespaard!

Gemak dient de mens, vinden we. Dus alles wat we doen, doen we goed, zodat we bijvoorbeeld niet volgend jaar weer aan de gang kunnen.
We willen in dit huis oud worden, en daarom het huis en alles wat er in komt, naar onze smaak, voor ons plezier en voor ons gemak inrichten.

We vinden het bijvoorbeeld heel erg prettig om 's avonds nog even tv te kijken in bed. Helaas is de slaapkamer wel lang, maar niet zo breed. Aan de ene kant staat dus ons bed, en er tegenover een kledingkast. Geen ruimte voor een tv-meubel dus...
Na lang wikken en wegen (daar hadden we toch de tijd voor hihi) hebben we besloten onszelf een media-bed cadeau te doen. Daarbij komt de tv middels een afstandsbediening uit het voeteneinde.
Helemaal geweldig! En het slaapt perfect! Het is een boxspring, met fijne matrassen. Dat is onze enige uitspatting geweest, maar daar hadden we ook flink voor gespaard...

Daarentegen hebben we in de badkamer gekozen voor een (zoals wellicht velen van jullie zullen vinden) ouderwets douchegordijn. Ik heb zo'n hekel aan die douchecabines!!! Het schoonmaken daarvan vind ik een verschrikking, en om iedere keer als ik gedouched heb met een trekkertje de ramen droog te trekken heb ik helemaal geen zin in! We hebben er wel een van s.ealskin, die blijven mooi en kun je makkelijk in de wasmachine doen.

Op de hele benedenverdieping hangen voor alle ramen een soort kunststof shutters, erg mooi. Daar hoeven we dus niets voor te kopen, scheelt weer een hoop!

Op de trap en de hele bovenverdieping ligt mooie vloerbedekking, ook pas een jaar of 3, ziet er als nieuw uit en is van goede kwaliteit, alle bonnen hebben we erbij gekregen. Dat scheelde ons dus ook weer.

In de tuin staat een hele solide overkapping van 8 x 3 meter, super dus! We gaan daar wel een stuk van gebruiken, Moos gaat er een soort grote tuinkast in maken voor de tuinspullen.

In de bijkeuken zat geen verwarming, die is Moos er nu aan het plaatsten, geweldig zo'n handige man!
Mijn wasmachine, droger en de vriezer staan er, er komt een knutseltafel (heb ik nog...) en er komen bergkasten (hebben we ook nog...) en  als Bobby terug gebracht wordt door de uitlaatservice doen ze hem in de bijkeuken. Ik heb daar z'n oude mand neer gezet, en voor in de woonkamer een nieuwe (wel dezelfde) gekocht.
In het oude huis deden we 's ochtends waterdichte hoeslakens over de bank, en als Moos dan 's middags thuis kwam kon hij eerst die hoezen uitkloppen buiten, en de boel aan kant maken in de woonkamer. Gemak dient dus de mens, en hier gaat hij dus de bijkeuken in tot Moos thuis is. Er is verwarming, hij heeft z'n mand, er staat water en een radiootje staat zachtjes voor hem aan...wat wil hij nog meer???

 
We hadden de meubels neer gezet, en meneer ging languit op z'n rug, met z'n kont op z'n beer, liggen slapen!!! En dan hebben ze het over een hondenleven....nou doe mij er maar 1!!!
 
Deel 3 volgt van de week!


1 opmerking:

  1. Fijn dat je er weer bent! En wat goed om te lezen dat het allemaal zo goed gaat en goed voelt. Ik lees weer lekker met je mee! Lieve groet, Marjan

    BeantwoordenVerwijderen