donderdag 6 februari 2014

We hebben mazzel, het is weekend!

Ja, jullie lezen het goed, het is voor ons alweer weekend! Ik ben gezegend met een erg prettig rooster, en Moos werkt 4 dagen langer en 1 avond over om de vrijdag vrij te zijn. Luxe hoor!

En wat zijn onze plannen? Moos gaat morgen de 3-bak uit z'n auto bouwen, en ik ga aan de wekelijkse schoonmaak-tour door het huis. Vind ik heerlijk, heb er geen hekel aan. Het scheelt vooral als er geen troep ligt. Vroegah, toen wij net samen woonden, was ik een ontzettende rommelkont. Dan kwam mijn moeder eens in de paar weken om grondig op te ruimen, kasten opnieuw in te delen, schoonmaken enz. Ik had nooit een vaste regelmaat, en het was overal een zooi.
De laatste jaren zorg ik ervoor dat er (bijna) geen losse rommeltjes liggen, alles wordt zoveel mogelijk direct opgeruimd, voor alles is een vast tijdstip, en de was wordt ook direct als het droog is gestreken en gevouwen. Dit werkt voor mij het prettigst. Als ik dan een dag (of 2,3) niet lekker ben is er niets aan de hand, alles is aan kant! Zo, die rijmt ook nog ;-)

Verder heb ik weinig plannen. Ik heb nog verf staan, misschien dat ik de slaapkamermeubeltjes een likje verf ga geven, lijkt het toch weer nieuw, en het kost verder niets!

Ik heb ook nog een sier-vogelhuisje te repareren, daar hangen sliertjes met schelpen aan. Hebben we jaren geleden op Texel gekocht, maar de draadjes waar de schelpjes aan hangen zijn inmiddels vergaan en vallen eraf. Is zonde, het is een grappig dingetje. Als het waait tingelen de schelpjes zo leuk!
In de garage heb ik nog touw gevonden, dus daar ga ik ook maar mee aan de gang.

Verder heeft Moos nog een ontzettend leuk ding gehaald van marktplaats. Hij was er voor z'n werk in de buurt, dus dat scheelde weer verzendkosten :-)
Het is een stevige standaard, met 6 bogen, totaal zo'n 80 cm hoog en aan die bogen hangen 6 zinken emmertjes.Bovenop is nog ruimte voor een pot. Leuk voor m'n aardbei-plantjes! Ik zal binnenkort een foto plaatsen, en dat voor 10 euro! Uit m'n je-weet-maar-nooit-potje natuurlijk!

Dus plannen en werk zat voor de komende dagen, we zullen ons niet vervelen!

Nu is het tijd voor koffie, ik wens iedereen een

                                       
(Ja, ik heb de zomer al een beetje in m'n bol...)

4 opmerkingen:

 1. Lekker hoor, vroeg weekend, ik ben altijd vrij, smile/
  Werk neit meer voor kids en door consuminderen kon de keus gemaakt worden door minder uitgaven
  Succes met aflossen, hebben jullie een plan om dit op bepaalde termijn af te hebben, succes,
  leuke blog!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooow wat luxe! Respect dat je die keuze hebt gemaakt!
   We willen het zo snel mogelijk weg hebben. Wat we kunnen missen en eventuele extra's worden afgelost.
   Dank voor je berichtje!

   Verwijderen