donderdag 20 februari 2014

Het kan ook met macaroni!

Laatst had ik in mijn blogje gemeld over "het nieuwe koken" van topkok Pierre Wind. Dat was in een uitzending van Kassa Groen, en toen vertelde hij o.a. dat als  de eitjes koken, je het gas uit kunt zetten, en de eitjes zo "vanzelf" gaar worden. Dat had ik geprobeerd, en inderdaad! Ze waren heerlijk!

Gisteravond ging ik macaroni koken, en dacht ik probeer het ook gewoon eens met macaroni! En jawel, ook dat werkt! Zodra het goed aan de kook is, gewoon het gas uitzetten en laten staan! Voila! 
Dat scheelt aardig wat gas op jaarbasis!
Binnenkort ga ik het ook met rijst proberen. Heb er alle vertrouwen in dat dat ook lukt!

Ik weet dat je hier ook een hooimadam voor kunt gebruiken, maar dat wordt me eerlijk gezegd een beetje te omslachtig. Deze manier werkt ook heel goed!

Ik had vandaag m'n telefoon op m'n werk opgeladen, scheelt ook weer ;-)

Al met al zijn we lekker bezig. De douchekop gaat steeds meer wennen, en het idee dat je er zoveel mee bespaart douched toch lekkerder haha!

Ik had vanmiddag de aflevering van Kassa Groen gekeken, en daarin lieten ze een oprolbaar zonnepaneel zien, heel handig! Nu nog niet voor de consument verkrijgbaar, maar binnen niet al te lange tijd wel! De mogelijkheden zijn dan eindeloos! Hier kun je alle afleveringen van Kassa Groen terug kijken. Een aanrader!

Verder is er nog niets concreets bekend van duitse meneer nr. 2, ik hoop heel snel meer, en vooral positieve informatie te krijgen! Kan hier zoooo slecht tegen....
Duimen jullie nog even extra hard met me mee?


                                                             

18 opmerkingen:

 1. Ja hoor, met rijst kan dat ook gewoon...en met aardappelen ook. Waarschijnlijk met alles wel maar van die 2 weet ik het zeker want dat doe ik zelf ook regelmatig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met aardappelen? Hoe lang moeten die dan? Rijst, eitjes en macaroni hebben niet zo'n lange kooktijd, ik had dus niet zo snel aan aardappels gedacht! Maar ga ik zeker doen! Bednakt weer voor de tip!

   Verwijderen
  2. Goeie vraag, hoelang duurt dat...dat weet ik niet precies, ik prik er af en toe in en als ze gaar zijn giet ik ze af. Denk ongeveer 30 minuten? Ik snij altijd wel de aardappels al in kleine stukjes want dat scheelt ook alweer in het sneller gaar worden.

   Verwijderen
  3. Nou ik ga het zeker proberen volgende week ;-)

   Verwijderen
 2. Ik kook de eitjes altijd hard, 10 minuten. Moet ik ze nu ook 10 minuten in het warme water laten liggen of zou dit wat langer moeten? Ik kan het natuurlijk gewoon proberen maar misschien weten jullie dit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is even proberen, ik heb ze volgens mij een minuut of 2 langer laten liggen dat dat ik ze kookte.
   Als je ze echt hard wilt hebben laat je ze toch nog iets langer liggen? Kan geen kwaad...Succes!

   Verwijderen
  2. Ik heb het vandaag ook uitgeprobeerd. De voorgestelde 9 minuten. Mijn man vond ze goed, wij ze iets te zacht. Voor ons moeten er zeker nog 2 minuten bij. Maar, het werkt. Dus bij ons vanaf nu steeds zo.

   Verwijderen
  3. Mooi! Het is inderdaad een beetje zoeken hoeveel minuten, maar dat is eenmalig. Alle beetjes helpen toch?

   Verwijderen
 3. Als ik aardappels kook doe ik het gas al uit als ze bijna gaar zijn. Dat werkt dus ook heel goed en scheelt op jaarbasis best veel gas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan dus nog meer besparen door ze klein te snijden en het gas uit te zetten zodra ze koken! Ik ga het zeker proberen volgende week! Succes!

   Verwijderen
 4. Werkt ook prima bij groenten: witlof aan de kook en 5 minuten laten staan, bloemkool, brocoli 7-8 minuten.
  Gewooon proberen. Het enige waar ik het niet zo snel zou proberen is vlees.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee vlees lijkt me niets, maar groente ga ik zeker doen! Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 5. Leuk dat je hier een onderwerp aan wijdt. Ik doe dit sinds een aantal maanden al een tijdje wanneer ik bijvoorbeeld aardappels kook, dan zet ik na bijv 11 minuten de aardappels uit, de laatste 12 minuten is het water nog kokend heet en dan worden ze `vanzelf `gaar. scheelt toch weer gas.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oja en met de oven kun je dit trucje ook doen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals je hierboven kunt lezen van Marga H. kun je ze la uitzetten op het moment dat ze koken, en met groente kan het ook, en wat ik van jou lees met de oven ook, jee we worden nog rijk ;-)

   Verwijderen
 7. Je hoeft niet speciaal een hooi kist te gebruiken om iets te garen. je kunt ook een handdoek om de bovenkant van de pan doen en dan het geheel in de magnetron zetten (niet aandoen!!!) dan gaard de maaltijd ook verder.
  Zelf doe ik het nog wel eens met soep of braadvlees.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lek hoor deze minimale achter de komma besparingen maar wie van hier bovenstaand heeft zijn cv compleet waterzijdig ingeregeld en de Hr ketel optimaal getuned ???

  Kijk dan ga je pas vele M3 gas besparen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ga het zeker proberen.
  Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen