maandag 17 februari 2014

Een hond???

Vroeger, bij mij thuis hebben we altijd honden gehad, mijn vader fokte ze en richtte ze af. Ik weet dus niet beter dan dat er altijd honden waren. Moos is van huis uit geen honden gewend.

Toen Moos en ik 2 jaar samen woonden, hebben we een pupje gekocht. Het zou een dwergpoedel zijn, maar dit is het nooit geworden! Ze was wel ontzettend lief! Om een heel lang verhaal kort te maken, vonden we het zielig dat ze alleen was. Ik werkte ook wel, niet fulltime, maar toch. Via via kwamen we aan een adres die heel veel kleine hondjes hadden die weg moesten. Dus wij kijken....ja en dan ben je (ik tenminste) verkocht! Ik koos dus de zieligste van het hele stel....heel lief maar geen speelkameraadje voor ons hondje. En eenmaal bij ons in huis gaat dus niet meer weg! Dus weer naar die mensen...en toen heb ik de op-één-na zieligste mee genomen...nou ja, uiteindelijk hadden we 4 hondjes, toen vond Moos het genoeg.

We hebben ze alle 4 gehad totdat we ze moesten laten inslapen. We hebben ze ieder in een apart urntje thuis. Wat hebben we een verdriet gehad, het waren echt onze kindjes....en wat was het stil in huis....Af en toe stak het verlangen naar een hond, een maatje toch weer de kop op.

Dus nu ook weer. Het onderwerp "hond" komt regelmatig weer ter sprake. Maar even tussendoor:
niet eerder dan dat de schuld weg is!!!

We zouden dit keer voor een grotere hond willen gaan, een tussenmaat zeg maar. En ook niet voor een pupje, maar een volwassen hond, eigenlijk om 2 redenen.

1. De asiels zitten overvol, we zouden graag een lieve hond een fijn huis geven.

2. Wij werken natuurlijk wel, ik dan wel parttime maar toch kunnen we er niet genoeg tijd in stoppen om hem/haar op te voeden, zindelijk te maken, leren alleen zijn enz.

Hoe gaan we dat doen als ik 2 hele dagen werk? Dan laten we de honden-uitlaatservice hier in het dorp de hond uitlaten. Dan gaan ze met een hele club naar een afgesloten stuk bos waar ze heerlijk kunnen rennen, de hond is dan 2-3 uur van huis.

Leuke plannen, maar nogmaals: voorlopig gaat dit nog niet gebeuren! Maar dromen mogen we wel toch???


                               

8 opmerkingen:

 1. Dromen zijn goed om vol te houden wat de schulden aan gaan. Ik lees je nog niet lang, dus weet nog weinig van je achtergrond. Maar iets hebben om naar uit te kijken is volgens mij altijd goed. Wij hebben al wel een hond en die is zijn geld zo ontzettend waard! Sportschool is niet nodig door het vele wandelen, vitamine D tabletten hoef ik ook niet te kopen, want vaak en lang buiten. En wat hebben we een plezier van het beest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat hebben wij ook erg gemist de afgelopen 10 jaar! Zolang hebben we nu geen hond meer, en net wat je zegt, als je iets hebt om naar uit te kijken houden we dit nog wel even vol! Dank voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Wij zijn zot op Berners - niet echt een kleine hond natuurlijk, maar wel lief, betrouwbaar en onze beste vriendinnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooooh die vinden wij ook zo leuk en mooi! Maar vanwege mijn allergie zit dat er niet in. Jammer! Geniet van je vriendinnen en dank voor je berichtje ChoCho!

   Verwijderen
  2. Als je een Berner leuk vindt dan zou je eens kunnen kijken of je een Entlebucher sennenhond ook leuk vindt. Dit ras geeft geen allergische reactie, heeft dezelfde kleuren als een Berner maar kort haar. Mijn ouders hebben een Entlebucher en mijn neefje heeft geen allergische klachten als hij daar is :-)

   Verwijderen
  3. Ik heb em net even opgezocht, en ze zijn erg leuk! Bedankt voor de tip en je reactie!

   Verwijderen
 3. Je kan ook kiezen om gasgezin te zijn voor bepaalde honden. ( ik heb 2 eigen honden en ben zelf gastgezin voor de podenco, geweldig lief ras ) dan heb je niet de medische kosten en mocht je wel de klik hebben kan je ze zelf adopteren, het is zulk dankbaar werk, en erg leuk.

  Debora

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Deborah, wat knap dat je dat kan en doet! Ik denk niet dat het voor ons zou werken, maar bedankt voor de tip en je reactie!

   Verwijderen