maandag 10 februari 2014

Nieuwe week alweer!

Zo, de eerste dag zit er weer op. Het was best druk op mijn werk, dus ik was blij dat ik thuis was!

Meteen even de belastingdienst gebeld. Nou ja, voordat ik ze te pakken had....Wij hadden een machtiging opgestuurd voor het innen van de wegenbelasting, keurig een brief ontvangen (31 december 2013...) dat het geregeld was. Maar nee hoor! Gewoon een acceptgiro sturen! Nu is bij de afdeling die de machtigingen verwerkt de machtiging wel verwerkt, maar bij de afdeling die de incasso's doet niet.....ja....handig al die afdelingen.... Nu zou het vanaf april wél goed moeten gaan, of ik dan even in de gaten wil houden dat ik eind maart nog een brief van de belasting heb gekregen waarin (weer) staat dat de machtiging verwerkt is, heb ik de brief niet ontvangen of ik dan zo vriendelijk wil zijn om nog even te bellen...ja, natuurlijk...en oja mevrouw deze acceptgiro moet u nog wel betalen hoor! Ja.....natuurlijk....makkelijker kunnen we het niet maken, wel moeilijker! Grrrrrrr.....

Daarna nog even mijn parfum-kastje geschilderd, ik denk dat ie zo wel goed is, dus morgen de plankjes er weer in en het tekstje erop en dan kan ie weer naar boven, ben ik die ook weer van mijn aanrecht kwijt!

Wij aten vanavond spinazie, vinden wij lekker met een eitje. Laatst bij Kassa Groen was top-kok Pierre Wind, en het ging over het "nieuwe koken". Bijvoorbeeld eitjes koken. Als het water met de eitjes kookt, zet je het gas uit en laat je het een aantal minuten zo staan, en je hebt perfecte eitjes! Nou, eerst zien en dan geloven denk ik dan! Dus toen de eitjes kookten, heb ik het gas uitgezet en ze 9 minuten laten staan. Daarna afgegoten en in koud water gezet. En inderdaad, de eitjes waren perfect! En het scheelt gewoon zoveel minuten gasverbruik! Geweldig! Ik was helemaal blij! Want ja, alle beetjes helpen hoor!

Morgenochtend ga ik (eindelijk) naar de kapper. Moos zei al, het wordt hoog tijd dat je die snelweg op je hoofd laat weg werken! Ja, en bedankt hé?

Daarna de weekboodschappen en wat ik daarna ga doen weet ik eerlijk gezegd nog niet.

Zo, nu ga ik toch echt maar de waterbesparende douche-kop bestellen. Nu de energie-verbruikende - terwijl - ze - uitstaan-apparaten met een schakelaar met aan/uitknop zijn voorzien moet ook de douche-kop er aan geloven! Het wordt deze: hij moet helemaal oké zijn dus we gaan ervoor!

Voor nu een fijne avond gewenst!2 opmerkingen:

  1. Leuk dat verhaaltje over die eitjes. Ga het ook maar eens proberen en kijken of ik het verbruik hier ook nog iets meer kan terugdringen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had ook mijn twijfels, maar het werkt echt! Succes!

      Verwijderen