zaterdag 1 februari 2014

Wat ben ik blij met mijn blogje!

Sinds wij bezig zijn met consuminderen, is er veel voor ons veranderd. Vooral voor mij.

Ten eerste geeft het zoveel rust in mijn hoofd dat alle geldzaken op een rijtje staan, dat we inzicht hebben in wat er binnen komt en weer uit gaat.

En dat je het zeker voor een deel in de hand hebt om je uitgaven drastisch te verminderen, door ergens anders boodschappen te doen, door zelf te maken, in te vriezen, restjes gebruiken en daardoor veel minder weg te gooien.
En door je energie-leverancier, zorgverzekeraar, verzekeringen onder de loep te nemen of het niet ergens anders goedkoper kan. Het wordt een verslaving, echt!

Daarnaast ben ik mijn blog begonnen. Vroeger als kind had ik altijd een dagboek, heerlijk om alles van je af te schrijven. Dat kan ik nu op mijn blog ook, maar het voordeel van bloggen vind ik de tips die je krijgt, de reacties, het klopje op je schouder. Heel veel dank daarvoor! Het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Mede daardoor heb ik ook echt de knop om kunnen zetten, blijf ik gemotiveerd om er nog meer een sport van te maken om zoveel mogelijk te besparen. En natuurlijk zou ik het koekje en een nootje en mijn sigaretje en Moos z'n sigaartje  kunnen schrappen en zou het boodschappenbedrag nóg minder zijn, maar het moet wel leuk blijven...mijn boodschappenbudget is nu 80 euro per week, daar doen we alles van, eten, drinken, roken, verzorging, schoonmaken, dat is nog steeds geen verkeerd bedrag denk ik. En ik kan met wat ik wekelijks over heb ook nog naar de kapper! Af en toe genieten is belangrijk!

Net zoals afgelopen week, toen hebben we voor het eerst in máánden weer eens chinees gehaald. Sjonge wat hebben we gesmuld!!! We hebben het er nog over, kun je na gaan!
Dat soort dingetjes houdt het leuk, en dat doen we echt zelden, maar heel af en toe mag je jezelf wel verwennen!

En door dat we nu zo bewust met alle dingen omgaan, heb ik ook oog gekregen voor andere dingen, waar je heel gelukkig van kan worden en niets kost, zoals van de week, 's ochtends om kwart over 4, ik kon niet meer slapen (balen), ging er dus maar uit, ging een sigaretje doen buiten, kijk omhoog, en zie een vallende ster! Zo mooi! Daar kan ik dan echt blij van worden!

En op straat vond ik van de week een euro! Dat was ook echt genieten!

En de stekkers met zo'n aan/uit knopje die ik nog wilde hebben (op internet zijn ze 2,75) vond ik van de week voor 1,50! Nog zo'n geluksmomentje!

Het gelukkig zijn met veel minder, de rust in mijn hoofd, de lening die steeds lager wordt, de mooie dingen om je heen zien, de lieve reacties van jullie, de voorpret van de groente-zaadjes, het boodschappengeld wat over is in een potje gooien waardoor je geen geld hoeft te pinnen voor de kapper, het genieten van een hapje chinees, de was die aan de lijn hangt, met eigengemaakt wasmiddel gewassen, daar kan geen dag shoppen tegenop!

9 opmerkingen:

 1. Geweldig, fijn dat je er zo van geniet!
  En heel goed dat jullie af en toe jezelf verwennen met chinees eten of wat dan ook...dat hoort er ook gewoon bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super dat je er zo van geniet ik zelf heb dat ook wel van andere dingen waar ik dan van geniet zo geniet ik weer als jij weer wat geschreven hebt je schrijft zo gezellig het zijn tenslotte de kleine dingen die het doen toch en als je het niet zo vaak doet [chinees] dan geniet je er ook meer van groetjes Esmiralda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te horen dat je er zo van geniet! Ik lees met veel plezier je blog! Ik ben met ons gezin ook sinds een aantal maanden aan het consuminderen en het voelt heel goed! Wat je zegt je leert echt van kleine dingen genieten en dat is heel veel waard!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Heel veel succes met consuminderen, we gaan het redden met z'n allen ;-) Ik heb een schilderij met de tekst "the best things in life aren't things" en zo is het maar net!

   Verwijderen
 4. Lieve consumindermuts,

  Je hebt een heerlijk stukje geschreven en je hebt helemaal gelijk.
  Een ding....op het gevaar af dat je me een zeurpiet vindt....stop alsjeblieft met roken.
  Ik ben half de 50 en vorig voorjaar aan lonkanker geopereerd...net op tijd. Ik had geen uitzaaingen. Meer als 25 jaar geleden ben ik al gestopt met roken en nu heb ik het geluk dat ik het kan navertellen.
  Echt, voor jezelf..stop ermee.
  Dan veel liever eens een extra chineesje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je lieve compliment, en nee, ik vind je zeker geen zeurpiet, integendeel, ik weet dat je helemaal gelijk hebt, maar je moet er aan toe zijn en eerlijk gezegd ben ik dat nu nog niet...ik ben heel blij voor jou en je naasten dat het goed gaat met je!

   Verwijderen
 5. Dat is lief van je, dankjewel. Het gaat je vast een keer lukken om te stoppen.
  Ik kom ondertussen af en toe bij je lezen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen