dinsdag 18 februari 2014

Een hond? Deel 2...

Misschien was het handig van mij geweest om bij mijn blog over een hond erbij te vermelden van mijn allergie. Voor huisstof, en voor veel hondenharen. Wij zoeken dus naar een hond met, zoals ze dat noemen, draadhaar. Wel gek, ik krijg als ik dat hoor, beelden van een rasta-hond haha!

Maar daar vallen bv. bouviers, schnauzers en airdale-terriërs onder.

ChoCho liet een reactie achter dat zij zot is op Berners, die vinden wij ook heel mooi, maar voor ons dus minder geschikt helaas...

Deborah gaf de tip om gastgezin te worden, ook een heel goed idee, maar ik weet nu al dat ik geen afstand kan doen van de honden...ik raak erg snel aan ze gehecht.

Vroeger toen mijn vader bouviers fokte, maakte ik als kind (tegen vergoeding uiteraard ;-))de hokken schoon. Dan was je toch veel met de puppies bezig, en er zijn menig tranen gevloeid als de pupjes op werden gehaald door hun nieuwe eigenaar...ik heb daar nooit tegen gekund...ben een echte softie wat dat aangaat...

Met onze eigen hondjes had ik dat ook. Toen wij een speelkameraadje voor ons hondje zochten en bleek dat het hondje wat ik had uitgezocht, echt geen speelkameraadje zou worden voor ons hondje, hadden we haar terug kunnen brengen. Nou geen haar op m'n hoofd die daaraan dacht...Met als gevolg dat wij uiteindelijk 4 hondjes hadden. Ik kan dus niet goed afscheid nemen.

De tip van Deborah was dus heel lief bedoeld, wel de lusten maar niet de (financiële) lasten, maar wij zouden dat niet kunnen. Respect als je het wel kan, je helpt er een hoop dieren mee!

Het zal dus niet eenvoudig worden, maar ach we hebben nog even de tijd, eerst de schuld weg werken!


5 opmerkingen:

 1. Wat grappig, een draadhond! Leuke omschrijving. Zelf ben ik als de dood voor honden sinds een bouvier me in mijn rechterbil beet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Auw dat kan ik me voorstellen! Ja klinkt lollig hé?

   Verwijderen
 2. Je kan vrijwilliger worden in een asiel. Honden genoeg om mee te spelen wandelen en ravotten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou niet lekker gaan met mijn allergie...
   Maar dank voor je reactie en het mee denken ;-)

   Verwijderen
 3. Mensen met een allergie voor hondenhaar hebben meestal geen problemen met poedels. Poedelhaar heeft meer overeenkomsten met mensenhaar dan met hondenhaar.

  BeantwoordenVerwijderen