zondag 23 februari 2014

Het was een heerlijk weekend!

Ondanks alle spanningen rondom het auto-verhaal was het een heerlijk weekend!

Vrijdagmiddag was ik aan de linkerkant van de tuin begonnen. We hebben links en rechts een grote border, verder is de tuin met kleine koppelstone-steentjes in een heel leuk patroon gelegd door Moos. In het midden is er voldoende ruimte voor de droogmolen.
Links achterin staat de overkapping. Ja, wij zijn van alle gemakken voorzien....geld hadden we niet maar spullen.....

Nou ja, waar was ik. Oja de linkerkant. Dat is de schaduwkant, daar heb ik wat planten verzet, oude bloemen weg geknipt en gesnoeid wat gesnoeid moest worden. Het tuinvijvertje was iets scheef gezakt, dus alles eruit, grof grind gespoeld, Moos het vijvertje weer recht gezet en alles weer gevuld. De border netjes aan geharkt, en alles zag er weer pico bello uit.
Zaterdag was ik hier ook nog mee bezig.

Vandaag ben ik met de rechterkant bezig geweest. Eerst had ik nog 1 was liggen, toen die klaar was heb ik em heerlijk aan de droogmolen gehangen, en alles was gewoon droog vanmiddag! Heerlijk!

De rechterkant is nu ook klaar, ik heb flink wat ruimte nu. Moos vond het kaal, maar ik kan zo mooi wel meer groenteplantjes, en zonnebloemen (van die hele hoge, speciaal voor de vogels) kwijt. Ik wil ook nog wat fruitboompjes, maar dan in zuilvorm. Baldur heeft die wel, hebben jullie daar ervaring mee?

Het was dus een heerlijk weekend, lekker bijna de hele dag buiten, na het douchen met lichtgevend rode oren heerlijk rozig zitten te zijn, en om 9 uur al te zitten slapen onder de film ;-) Goh wat heb ik dat gemist!

Toen ik mijn moeder gisteren aan de telefoon had, vroeg ze wat ik wilde hebben voor mijn verjaardag. Niets, zei ik, ik ben een gelukkig mens! Nou kind, dat vind ik fijn om te horen zei ze! Maar wat dacht je van een tuinbon? Nou, die is altijd leuk! Die krijg ik dus voor mijn verjaardag! Kan ik mooi aardbeienplantjes voor halen. En die lust ik helemaal niet, maar Moos des te meer! Ik wil wel een plantje waar die witte aardbeien aan komen, ananas-aardbeien noemen ze die geloof ik...hebben jullie die wel eens gehad?

In het lidl-krantje stond zo'n kweekbak-setje, 4 stuks voor 6 of 7 euro. Die gaat Moos voor me halen, voor mijn verjaardag. Dan kan ik eindelijk van de week voor gaan zaaien! Kannie wachten!

Hebben jullie ook al het voorjaar in je bol???

4 opmerkingen:

 1. Heb ze ook bekeken. Ik heb ervaring met deze kweekbakjes. Ze doen het 1 à 2 jaar, daarna scheurt het plastic uit. Kijk voor een iets betere kwaliteit eens bij A.ction. Daar kosten ze € 3,99 per stuk. Ik weet dat ze duurder zijn, maar deze houden het wel al zo'n 8 jaar uit. Dus in dit geval loont het om voor iets duurdere te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie net dat ze voor € 2,99 te koop zijn bij A.ction. Ze horen bij de 100 nieuwste artikelen.

   Verwijderen
 2. Ik heb ze ook al jaren van de Action, 2,99 per stuk heb er van de week toevallig weer 2 bij gehaald omdat ik pluksla wil kweken.
  De andere 2 die heb ik al zeker 5 jaar in gebruik en mankeert nog helemaal niets aan.
  Op de vensterbank staan bij mij al tomaten, sla, bloemkool, paprika, radijs, knoflook, peterselie en bieslook.. laat ze maar groeien!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Anoniem en Eurootje voor de tip!
   Door budgettechnische reden wordt het nu toch die van de Lidl, als ik over een tijdje weer naar de Action ga zal ik deze mee nemen, heb ik ze maar vast liggen!

   Verwijderen