woensdag 15 januari 2014

We leren nog steeds!

De afgelopen dagen heb ik zitten broeden wat we nog even kunnen aanpakken om te consuminderen, en jawel, ik heb toch nog wat dingetjes bedacht!

Wij dronken bij het avondeten altijd melk, en dat ging best hard! En Moos nam altijd een 2-liter pak melk mee naar zijn werk, voor bij de lunch. Daar deed hij dan 4 dagen mee, dat wel.

Vanaf deze week drinken we water bij het avondeten, en neemt hij een 1-liter pak mee. Heb je toch je melk (calcium) binnen. Maar in melk zit ook suiker, dus minderen is volgens mij alleen maar goed, of niet?

Ook hebben we 2 waterornamentjes in de tuin, een ingegraven zinken teil, met een oude waterpomp erbij.
En een betonnen beeld, van vrouw die emmer leeg gooit in tobbe, met meisje op haar knietjes erbij. Ik zal in het voorjaar eens fotootjes plaatsen.
Maar die hebben dus allebei een pompje. Laag wattage, maar toch....het staat 7 dagen per week, 24 uur per dag te draaien...nu heb ik de stekkers eruit getrokken, en we doen ze in het voorjaar weer aan. Als we dan de tuin "winterklaar" gaan maken, gaan ze weer uit. Scheelt toch weer een paar maanden!

Ook heb ik nog even op b.espaarshop gekeken, voor een waterbesparende douchekop, en van die uit-druk stekkers. Ik zou dan zo'n 35 euro kwijt zijn. Ik ga in het weekend nog even hier in het dorp kijken of het goedkoper kan, en anders wil ik het eind van de maand bestellen, als we tenminste ons target van 350 euro extra aflossen hebben gehaald (dat gaat zeker lukken). Of hebben jullie nog een goedkoop adres?

Verder heb ik Moos (eindelijk) zover dat hij de douche alleen gaat gebruiken om te douchen, en niet om zich ook te scheren en tanden te poetsen...kan makkelijk bij de wasbak toch???

Vanmiddag was ik nog bij de kringloop, om wat spulletjes weg te brengen. Ik wil nog wat hele kleine glazen kruidenpotjes hebben, en ze niet zomaar klakkeloos bij x.enos kopen ofzo...dus ik denk  ik kijk binnen even. Maar ze hadden niets, ja, frutsels die echt niet nodig zijn! Maar niet waar ik voor kwam, dus met lege handen naar buiten! Heerlijk, geen geld uitgeven! Help, het wordt een verslaving!!!

Zo, nu ga ik mijn macaroni in de pan opbakken, en weer lekker verder broeden op dingetjes om te bezuinigen! Een fijne avond allemaal!

8 opmerkingen:

 1. ik zit net een blog te schrijven over hoe ik mijn kruiden heb opgeborgen. nu alvast voor jou een tipje van de sluier en mooier nog het kost niks.
  vraag bv via facebook of je blog of gewoon in je omgeving of mensen glazen potjes voor je willen sparen en het liefst dezelfde soort. ik gebruik nu babyvoeding potjes voor kruiden waar ik niet zoveel van gebruik en grotere potten waar volgens mij champignons in zaten voor de kruiden waar ik meer van gebruik.
  Etiketje, labeltje of stickertje erop en klaar !
  Succes met consuminderen
  Liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en deze kom ik net ook nog tegen en moest aan je denken ;) geen idee of je er iets mee wilt of kunt... maar ach delen kan ik het iig met je

  http://blog.worldlabel.com/2013/kitchen-spice-jar-pantry-organizing-labels.html?crlt.pid=camp.2NJ8ZPTQz9LF

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geweldig!! Ik heb ze al bij mijn favorieten opgeslagen, voor als ik de potjes heb!
   Supertip van je over de potjes, helaas ken ik niemand die nog in de babyvoeding zit, jampotten zou kunnen, of zijn die te groot?
   Heel hartelijk bedankt voor het mee denken!

   Verwijderen
  2. Natuurlijk kan dat ook, of kleine groente potjes. Gewoon eens in je omgeving vragen ;) Het kan overal in :)

   Verwijderen
 3. Stekkerdozen met aan/uit knop kan je ook bij de Action kopen. Zijn ze niet zo duur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt, maar wij willen het soort waar maar 1 stekker ik kan, omdat het ene apparaat dan aan kan en de andere gewoon uit blijft snap je? Maar bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 4. Ik weet niet welke douchekop je op het oog hebt, maar ik kan je de Best Saver classic aanraden.
  (link: http://ecosolarsystems.nl/product/best-saver-classic-douchekop-wit/)
  Hij kost weinig maar het is de beste douchekop die ik ooit gehad heb!! Ik ben zo'n fan dat ik er al meerdere kado gedaan heb aan bekenden :)

  Enne, ik weet niet precies hoe je vijverpompje er bij zit. Maar houd je rekening met de vorst? Als er water in zit en het vriest kan je pomp kapot vriezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er goed uit! Die gaat het worden dan, dank voor de tip! Daar zou ik ook de doorvoerstekkers kunnen bestellen, ben ik in 1x klaar! Wordt wel eind van de maand...

  De vijverpompjes gaat Moos dit weekend eruit halen, had hij nog niet bij stil gestaan :-) ook hiervoor enorme dank voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen