vrijdag 17 januari 2014

De auto's staan op internet!

Spannend! Allebei onze auto's staan op internet, op verschillende sites. En nu....geduld. Moos zegt altijd "alles komt goed!" dus daar vertrouw ik dan maar op.

Verder hebben we vandaag ons wekelijkse schoonmaakrondje weer gedaan, meteen even de keuken aan de buitenkant afgenomen. De grote vriezer staat te ontdooien dus die kan ik morgenochtend uitsoppen en dan kan hij weer aan. Dat doe ik altijd met sodawater. En het bed verschoont, ook lekker!

Vanmiddag zijn we naar een kringloopwinkel een dorp verderop geweest, daar waren we nog nooit geweest. We troffen het niet, ze waren aan het verbouwen waardoor de winkelruimte een stuk kleiner was. Ik heb wel 2 tijdschriften gekocht, met daarin uitgebreid over moestuinieren.

Verleden jaar hadden we sperciebonen gezaaid, we hebben er toch 2x van kunnen eten! En ik had een paar hele kleine aardappeltjes in een zinken emmer gepropt, en waarachtig! Ook 2 maaltjes kunnen oogsten!
We hadden ook 2 snack-komkommerplanten, die hebben het erg goed gedaan. Een mini-tomatenplantje heeft het niet erg best gedaan (jammer voor Moos, ikzelf lust geen tomaten) en de aardbei-plantjes waren ook erg slecht (lust ik ook niet...Moos wel!). Pluk-sla hadden we ook, deed het ook goed!
Dit jaar wil ik wat meer sperciebonen zaaien (die heb ik nog van verleden jaar), en meer pluk-sla, en aardappels, en misschien een courgette. En natuurlijk weer een snack-komkommer. Leuk! Ik heb er zin in! Gewoon leuk om af en toe iets uit eigen tuin te eten zonder al te veel gedoe. We hadden ook 1 bloemkoolplantje, net toen het een aardige bloemkool werd kwamen de rupsen, nu zou je dat wel tegen kunnen gaan door een net of vitrage er overheen te doen, maar dat vinden we allebei niet zo gezellig staan.
Weten jullie of je die rupsen ook met spruiten hebt? Zijn eigenlijk toch ook kleine kooltjes...

En morgen de was natuurlijk weer. En de meterstanden. En misschien even naar het bos, lekker een frisse neus halen. Morgen is voor ons geen fijne dag, hierover morgen meer...

Zo, dan ga ik nu even de houtkachel aan maken, en dan lekker de boerenkool opbakken!

Iedereen een fijne avond toe gewenst!

2 opmerkingen:

  1. Als je goedkope groente/fruitzaden zoekt bij de lidl kocht ik ze maandag voor 19 cent een zakje!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ahhh dat had ik moeten weten, goeie tip voor volgend jaar, bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen