zaterdag 4 januari 2014

Wassen en drogen

Het liefst droog ik mijn was lekker aan de droogmolen, kan niet wachten totdat het weer zover is!
Tot die tijd ben ik, net als zovelen, genoodzaakt binnen te drogen. We hebben mooie drooglijnen op zolder, maar we hebben ook een houtkachel. Wat heeft dat er nu mee te maken zul je je afvragen? Nou, als we de houtkachel aanhebben, en dat is bijna iedere dag, slaat onze cv niet aan, waardoor de was na 3 dagen nog niet droog is! Dus ik was zaterdags alles weg, achter elkaar, doe al het dikke goed (handdoeken, sokken, werk-spijkerbroeken van Moos) van die wassen in 1 droogtrommel, en dus draait onze droger 1x in de week. Het dunne goed, zoals shirtjes, en het strijkgoed hang ik wel op. Dan de ramen open en dan is dat de volgende ochtend wel droog.

Het water wat de droger opvangt, doe ik met de volgende was in de wasmachine, dat dan weer wel!!

Mijn oude wasmiddel is nu op, en mijn zelfgemaakte wasmiddel wordt weer gebruikt (dank je Zuinigaan voor het recept!Ik was het kwijt namelijk...).

Nu maar hopen dat de droogmolen snel naar buiten kan!

Iemand tips hoe het anders zou kunnen?

9 opmerkingen:

 1. Ik heb ook een aparte ruimte waar ik de spullen droog die niet in de droger kunnen. Verder doe ik twee trommels drogen en misschien door de week nog één.
  Zodra het weer beter is gaat alles weer naar buiten. Vorig jaar heb ik alles opgehangen, maar evenals jij hangt het dan te lang. Dit vind ik prettiger.
  Fijn dat je het advies het opgepakt om het DK te laten blokkeren. Erg goed van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig, het voelt op de een of andere manier niet goed om een energiesluiper te gebruiken, maar soms heb je geen keus!
  Ja ik vond het echt een supertip van je om het DK te blokkeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nergens last van ook even met luchten is was hier na een dag echt wel droog. En op juiste punt ophangen zolder boven in erg warm en trapopgang wappert altijd een warme bries.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonder cv is dus de zolder niet warm...dat is het punt...

   Verwijderen
  2. Hier ook geen cv aan op zolder, maar warme lucht stijgt op dus zolder is gewoon warm :)

   Verwijderen
 4. Ik hang ook alles op de zolder en boven de trap en ach als dat 3 dagen duurt...
  De droger heb ik nu al ruim 1 jaar niet meer gebruikt.
  Hier ook eigen gemaakte wasmiddel maar ik maak het van Sunlight dat is nog goedkoper 1,25 per 300gr goed voor zo'n 15liter was-gel

  Mijn complimenten hoe jullie het doen en het consuminderen oppakken daar kunnen vele nog een voorbeeld aan nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie en je compliment!
   Ik wil het inderdaad de volgende keer met Sunlight gaan maken, lijkt me ook wel wat!

   Verwijderen
 5. Hello  This is to inform the general public that we are currently giving out loan at a low interest rate of 3%. if interested in applying for a loan, For more details contact us now via EMAIL : credithome@blumail.org our minimum loan offer is from 1,000.00 to any choice of loan amount.I am certified ,registered and legit lender.You can contact me today if you are interested in getting this loan, contact me for more information about the loan processing  EMAIL: credithome@blumail.org
  MR MHAY

  BeantwoordenVerwijderen
 6. do you need a genuine loan for business purposes or to pay your debt contact Mr Kellie Wilson now for genuine loans via email: Oceanicfinance113@gmail.com or +1(267)725-7570

  BeantwoordenVerwijderen