woensdag 22 januari 2014

Consumindermuts wilt een e-reader...

Ondanks ons behoorlijke consuminderen stond er nog steeds wel 1 ding op mijn verlanglijstje. Een e-reader. Met mp-3 voor mijn luisterboeken (ideaal op vakantie). Vroeger (voor onze echte consumindertijd) had ie er al lang geweest. Want wat we wilden hebben moest worden gekocht. Gelukkig doen we dat al een aantal maanden niet meer. Niets, geen kleding, geen woonprullen, geen hobby-achtige dingen, niets van dit alles.

Maar de wens voor een e-reader bleef. Vooral omdat ik nu met de trein naar mijn werk ga, past lekker makkelijk in mijn tas, op vakantie perfect, geen koffer vol boeken, ideaal!

Dat kost toch nog wel aardig wat zo'n ding. Ik had al een tijd terug bij b.ol gekeken, en heb gauw weer weg geklikt.

Nu wilt het toeval dat Moos voor de kerst een b.ol- bon heeft gekregen, die heeft hij, heel lief, aan mij gegeven en toen mijn vader hoorde dat ik die bonnen ging sparen voor een e-reader had hij er ook nog 1 voor me. Ook lief! Zo was ik al over de helft!

Ikzelf had vvv-bonnen voor kerst van mijn werk gekregen. Groot was mijn verbazing dat je die tegenwoordig om kunt ruilen voor b.ol-bonnen! Nou, dan heb ik genoeg voor mijn felbegeerde e-reader!

Ik hoop dat ik morgen de digitale bonnen krijg, dan kan ik em bestellen! Zonder een eurie bij te leggen, want hé, ik doe mijn naam wel eer aan hoor!

Tuurlijk had ik de vvv-bonnen ook bij de supermarkt ofzo in kunnen leveren, maar ik heb er voor gekozen om mezelf een cadeautje te geven!

Is het toch goed besteed, en heeft het me vervolgens niets extra's gekost! Kijk, daar houden we van!

Moos is ook druk bezig met een meneer uit Duitsland, voor zijn auto. Met een beetje geluk wilt hij zaterdagmiddag komen kijken en dan ook meteen mee nemen! Duimen jullie met me mee please???

Ooooh help, ik heb het gevoel dat ik in een sneltrein zit, het gaat zo snel allemaal! Dit hadden we een paar maanden terug echt niet kunnen dromen!

Even heel iets anders, mijn bieslook-plantje groeit de pan uit, nu zou ik wat af willen knippen en in willen vriezen, hoe kan ik dit het beste doen? Alvast bedankt voor jullie tips!

Trouwens, de schuldenmeter wordt aangepast als ik het nieuwe maand-overzicht heb ivm de rente die er af gaat. Ik weet nu nog geen exact bedrag.

Een fijne avond gewenst iedereen!


6 opmerkingen:

 1. Hoi,

  Om even terug te komen op je bieslookplantje. Ehm... wij hadden vorig jaar en nu nog steeds ook bieslook in de tuin en ingevroren. Zover ik het nu nog weet, het was toen ook de eerste keer voor ons, spoel je ze schoon en moeten ze daarna even drogen. Dit kan bijvoorbeeld door ze in een theedoek te wikkelen en dan in de koelkast leggen. Blijven ze ook nog langer vers. Later verknip of snijd je ze eventueel in stukjes en doe ze dan in een (boter)bakje of iets dergelijks. Zo kun je steeds zelf de benodigde hoeveelheid eruit halen en zijn ze al voorgesneden. Wel zo makkelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor de tip! Heb ik het toch goed gedaan vanmorgen!

   Verwijderen
 2. Zo werden vroeguh ahum alle aankopen gedaan, eerst sparen, dan kijken of er niet iets anders meer nodig was en dan hiep hiep hoera de aankoop doen. Wel waren wij altijd stomverbaasd als bij anderen cadeau gekregen geld (en daar vallen bonnen ook onder) gewoon werd gebruikt om boodschappen voor te kopen. Bij ons was dat echt niet aan de orde: gekregen geld was bestemd vor een beetje luxe, want anders kwam je daar nooit aan toe. Grappig dat jij, kind van deze tijd, nu dezelfde gevoelens hebt, geniet van je E-reader, de koffie of jam zouden nu al weer op zijn geweest. Natuurlijk had je het geld voor boodschappen kunnen gebruiken en het boodschappengeld gebruiken voor de buffer of aflossen, maar hee, af en toe moet je jezelf een beetje verwennen om het leuk te houden en dan verder maar weer in de pas lopen, je kunt het en je doet het.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik geniet er ook heel erg van! Zelf voor "gespaard" is inderdaad veel leuker!

   Verwijderen
 3. Welke is het geworden? Ik heb de kobo gekozen omdat deze licht heeft in de ereader zelf. Ben er erg blij mee en manlief ook omdat ik nu in bed kan lezen zonder dat hij last heeft van mijn schemerlamp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is de onyx i62 geworden. Ik wilde graag ook mp3
   ermee af kunnen spelen, voor mijn luisterboeken op vakantie of in de tuin. Mijn zus heeft ook een kobo vanwege het lichtje, hij bevalt haar ook prima!
   En die van mij bevalt ook goed! Ben er heel blij mee!

   Verwijderen