zaterdag 18 januari 2014

Moeilijke dag...

Vandaag is een moeilijke dag voor ons. Het is 20 jaar geleden dat bij onze 1e zwangerschap ons kindje in mijn buik is overleden na 20 weken zwangerschap. Vandaag precies 20 jaar geleden moest ik naar het ziekenhuis waar ik werd ingeleid om te bevallen. Het was een jongetje, alles erop en eraan, alleen zooo klein...

Er was een scheurtje in het binnenvlies ontstaan, dit is gaan rafelen waardoor de navelstreng is afgekneld. Pure pech zeg maar...

Daarna hebben we nog 6 vroege miskramen gehad. Vele onderzoeken later zijn we uiteindelijk  in een academisch ziekenhuis terecht gekomen waar ze op dat moment onderzoek deden naar veelvuldige miskramen.

Na onderzoek bleek dat ik anti-stoffen tegen Moos bleef maken, en dat we 5% kans hadden op een goede afloop. Helaas was onze 1e zwangerschap die 5%.

Toen zijn we ermee gestopt, en hebben moeten leren accepteren dat kinderen niet voor ons was weg gelegd. Geen gemakkelijke periode kan ik je zeggen...Gelukkig hadden we elkaar!

Onze band is er alleen maar veel sterker en hechter door geworden, Moos noemt ons altijd Yin en Yang! En dat is ook zo, we kennen elkaar beter dan onze eigen broekzak!

20 Jaar alweer...wat vliegt de tijd....
8 opmerkingen:

 1. Jee, wat een verhaal. Ik heb er gewoon tranen van. Wel geweldig dat jullie er samen doorheen zjjn gekomen en zo´n geweldige sterke band hebben.
  Heel veel sterkte deze dag!!!
  groet,
  Jessica (een anonieme meekijker op je blog ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je lieve reactie! Nu ben je niet meer zo anoniem hoor :-)

   Verwijderen
 2. Hoi,

  Je verhaal raakt me. Kan me helemaal voorstellen dat het voor jullie vandaag een moeilijke dag is.

  Wat fijn dat jullie samen zo'n goed stel zijn.

  Dank voor je openheid.

  Groeten van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je dat je de moeite neemt voor een berichtje!
  Ja, daar zijn we zelf ook nog steeds elke dag blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tranen schieten in mijn ogen. Wat hebben jullie wat meegemaakt. En ook al is het een hele tijd geleden, vergeten kun je dit nooit. Ik vind het heel erg voor jullie.
  Sterkte...

  Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was een vreselijke tijd, en vergeten doe je het inderdaad nooit. Ontzettend bedankt voor je medeleven, dat doet ons goed!

   Verwijderen
 5. Lees net vandaag pas weer hier en zie dit bericht...
  Wat moeilijk zal zo'n dag dan inderdaad telkens weer zijn.
  Goed te lezen dat jullie band zo hecht is door alles wat jullie meegemaakt hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die datum is voor ons ieder jaar Blue ...day (ligt er aan welke dag het is). We zijn ook dankbaar dat we er samen doorheen zijn gekomen, je hoort vaak andere verhalen! Lief dat je een berichtje achterlaat, dank je!

   Verwijderen