zaterdag 25 januari 2014

Blij dat vandaag erop zit...

Zo ben ik even blij dat de dag erop zit! Ik heb het gevoel alsof er een pompoen ipv een hoofd op zit!

Vanmorgen dat mijn altootje weg ging was vlot geregeld. Aardige man, even koffie gedronken en weg was mijn autootje. Leuk om te zien wat een bedrag er ineens op de rekening stond!

Daarna ging Moos de "nieuwe" auto halen, samen met mijn vader. De auto was iets duurder dan we eigenlijk voor ogen hadden, ik zal uitleggen waarom.

Mijn auto was van 2009. We wilden eigenlijk 3200 euro uitgeven aan een andere auto. Dan weet je dat je een aantal jaren ouder moet terug kopen ( 2002, hooguit 2003). Die auto's hebben heel veel kilometers gelopen, waardoor je uiteindelijk sneller duurdere reparaties gaat krijgen.

Moos had een i.gnis bij een s.uzuki-dealer gevonden, uit 2003, 1e eigenaar, dealer onderhouden, in echt hele nette staat en maar 39.000 km. gelopen! Dan ben je wel voor jáááren klaar! Als we er 1 zouden kopen met zoveel kilometers kun je over 3 of 4 jaar weer beginnen...dan gaat het weer een hoop centjes kosten...

Maar goed, de vraagprijs was €4450,=.....slik....dat gaan we niet doen...hij is het wel waard...maar dan houden we bijna nix over om extra af te lossen..We hebben het budget gezet op €3700 dus aan Moos de "schone" taak om de i.gnis voor deze prijs aan te schaffen! En ja hoor! Uiteindelijk ging de dealer akkoord!

Dus nu hebben we een plaatje van een auto voor de deur staan waar we nog jaren plezier van zullen hebben!
Hij heeft minder kilometers gelopen dan mijn altootje! Kun je na gaan...

Vanmiddag is de duitse meneer bij Moos geweest voor zijn auto. Hij was heel enthousiast, maar van de week ging hij er bij nog zo één kijken en dan neemt hij een beslissing....balen!!! Volgens Moos komt het wel goed, maar ik had liever een goed gevulde portemonnee gehad nu! Nou ja, ik moet er maar op vertrouwen dat het goed komt!

De balans van vandaag is dat er dus een "nieuwe" auto voor de deur staat, en dat er €1500,= extra is afgelost! Jawel, het is al overgemaakt ook!

Al met al een dagje met goed rendement! Wat zal ik lekker slapen vanavond......iedereen vast welterusten en een fijne zondag!


                               2 opmerkingen:

  1. Oooh mooi dat er 1500 extra afgelost is!

    Sorry hoor, jouw blog staat wel in mijn lijst maar om de 1 of andere reden update ie niet als je iets nieuws schrijft.
    Dus ik heb je nu ook maar op mijn laptop in de favorieten gezet zodat ik vanzelf wat vaker langskom om te zien of je iets nieuws geschreven hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja super hé? Daar zijn we ook héél blij mee!
    Nee ik snap er ook nix van dat het niet update, morgenavond gaat Moos hier mee aan de gang want google kan mijn blog ook niet verifiëren (???) dat gaat mijn pet te boven maar hij zal het wel snappen hoop ik! Er wordt aan gewerkt!
    Leuk dat je regelmatig een berichtje achter laat!

    BeantwoordenVerwijderen