dinsdag 28 januari 2014

Boodschappen, weekmenu en nieuwe maand...

Zo, het huishoudgeld-potje is weer gevuld voor deze maand. Eigenlijk is het zo'n knaloranje envelop, maar potje klinkt wat kneuteriger ;-)

Moos was vandaag voor de verandering ook vrij, dus die ging gezellig mee. Als eerste zijn we dus naar de bank geweest om geld te halen, want zonder geld geen boodschappen!

Daarna zijn we naar d.een geweest, die hadden mooie groente-aanbiedingen. Ik had gesneden andijvie, witlof, 2 x bospeen, 4 x spruiten en 3 zakjes mix voor macaroni/spaghetti  voor € 7,90. Niet gek toch?

Daarna naar a.ldi en c.1000, totaal € 57,55. Nu alleen vrijdag nog wat kleine dingetjes voor het weekend en dat is het weer. Totaal € 65,45. Ik ben er blij mee!

We zijn ook meteen even naar de apotheek geweest. We moesten nog de nieuwe gegevens doorgeven omdat we van zorgverzekeraar zijn veranderd. En ik moest herhaalrecepten voor mezelf afgeven.
Alles weer geregeld en gezellig met z'n 2-tjes deze keer!

Vanmiddag maar alle groente schoongemaakt en geblancheerd, we hebben nu weer 3 x worteltjes en 4 x spruitjes in de vriezer, lekker hoor! Vanaf morgen is de wintergroente bij c.1000 met 50% korting, dan neem ik nog wat koolraap mee voor in de vriezer. Heerlijk!

De andijvie hebben we vanavond gegeten (stamppot) en morgen heb ik nog een kliekje, ben ik alleen. Ik weet dat het niet zo goed is om dat weer op te warmen maar ik vond het zonde om weg te gooien!

Donderdag trakteert Moos op chinees, dat hebben we al zo lang niet gegeten! Ik heb er nu al trek in!

Vrijdag eten we witlof, met een slavink.

Zaterdag wilt Moos een broodje shoarma eten. Gewoon bij c.1000 vandaan hoor! Niet gehaald ofzo, het blijft geen feest haha!

Zondag maak ik een pan tomaten-groentesoep, de rest kan dan de vriezer in.

Al met al een welbesteed dagje!

We hebben net gegeten, de afwas is klaar, het brood voor de lunch ligt gesmeerd voor morgen, dus nu lekker blogjes lezen en straks aan de koffie!

Iedereen een hele fijne avond gewenst!

6 opmerkingen:

 1. Fijn inderdaad om weer wat voorraad in de vriezer te hebben.
  Ja ik zag al dat c1000 die aanbieding heeft van wintergroenten. Maandag koop ik ook maar even wat...
  Hier worden kliekjes ook gewoon opgewarmd hoor! Zonde om weg te gooien!
  Eet smakelijk alvast dan voor donderdag ;-)
  Dankje, ook jullie een fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh gelukkig! Ik weet niet beter dan dat je andijvie en spinazie niet meer op mag warmen, maarja die hele enkele keer zal wel geen kwaad kunnen!
   Dank je wel, gaat zeker lukken!

   Verwijderen
 2. Net als bij ons dus. Ook wij hebben hier regelmatig een kliekjesdag! Vaak 1 keer in de week als we krap in tijd zitten. Als dan bedenkt dat je dat anders zou weggooien, dan is dat per maand best nog wel veel. Denk toch minimaal wel gauw al een eurootje of 5! Zonde!

  Leuk om te lezen dat je van die mixen hebt gekocht voor macaroni/spaghetti. Dat kopen wij ook altijd, maar toevallig heb ik eergisteren spaghetti gemaakt zonder de kant en klare zakjes. Alleen met kruiden en 1 blikje tomatenpuree. Samen met nog 200 gram gehakt (voor 2 personen) en een halve verse prei en een hele paprika erbij was dit heel erg lekker en super gezond natuurlijk (geen E-nummers etc.) :) Toevallig had ik laatst wat kruiden gekocht, zoals Laos, Kurkuma, Chilipoeder, Witte en zwarte peper, gemalen komijn en Italiaanse kruiden. Bij aanschaf even wat duurder dan een zakje, maar je doet er wel veel langer mee. Verder geen zout erover heen gestrooid. In het blikje puree zit al een klein beetje zou namelijk. Het was heerlijk en ook nog goedkoper zelfs :)
  Het is alleen wat droger dan zo'n zakje natuurlijk. Het is niet echt een sausje. :)

  Maar fijn te lezen dat het allemaal gelukt is en dat je tevreden bent met je uitgaven.

  Groetjes Snipje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja stom hé! Dat was even een blinde vlek aan mijn kant ;-) Als ze op zijn koop ik ze niet meer!
   Het opgewarmde prakje was smakelijk! Idd erg zonde om het weg te gooien!

   Verwijderen
 3. Ach jo, kliekjesdag was vroeger gewoon normaal en we zijn er niet ziek van geworden en het milieu ook niet. Met een wat groter gezin was het zelfs feest, want er was altijd wel een voor jou minder lekkere en een heel lekkere groente tussen de kliekjes. Ook werd er veel vaker stamppot gegeten en dan was het vlees vaak vervangen door uitgebakken doorregen spek of een stukje metworst of rookworst, ook lekker en elke dag vlees hoeft ook niet per sé. Mocht je je zorgen maken om de broodnodige vitamientjes op een kliekjesdag, pak gewoon een groter stuk fruit, die dikkere appel of peer op de schaal, of eet de volgende dag stamppot rauwe andijvie of sla, zo precies komt dat nou ook weer niet. We zijn in Nederland verworden tot een weggooiland: iets over de datum op een blik fruit is niet bedorven, de fabrikant kan dan alleen de optimale smaak niet meer garanderen, meestal is die er nog steeds. Uiterste verbruiksdatums zijn tegenwoordig weer langer weg dan een paar jaar geleden. Gebruik je neus, je ogen en je oren (zuur geworden melk begint te knetteren als het bedorven is, net zure melk werd vroeger gebruikt om potjekees te maken, een soort cottagecheese, kun je nagaan wat er allemaal is weggegooid). Ook zakjes kruiden heb je van verschillende merken en prijsklasses, eigenlijk is alleen kaneel en kerrie de moeite waard om van goede kwaliteit (duurder) te kopen, de rest moet je uit ervaring leren en vaak hebben toko's of de Turkse winkel de beste kwaliteit, gewoon even binnenwippen als je in de buurt bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je helemaal gelijk in! Tegenwoordig wordt hier eigenlijk niets meer weggegooid! De kliko heeft ruimte over ;-)

   Verwijderen