donderdag 15 mei 2014

Ja, het is een verslaving!

Ik heb veel reacties gehad op mijn blog van gisteren, en wat een paar keer genoemd werd is dat als je begint met consuminderen, of zuiniger leven, of geef het een naam, het een levenswijze, ja zelfs een verslaving wordt!

En dat is ook zo! Ik had nooit verwacht dat ik het zo leuk zou vinden, en dat je zo anders in het leven gaat staan. Er zijn zoveel dingen, die vroeger héél belangrijk leken te zijn, nu totaal niet meer interessant.

Met andere woorden, ik heb geleerd om het leven anders te bekijken. En dat ging eigenlijk vanzelf, en als ik nu wel eens terug denk, heb ik zoiets van what was i thinking???

Het begon met valentijnsdag, daarna met pasen, en laatst met moederdag...oké we hebben geen kinderen...maar Moos vond het altijd erg leuk om me ergens mee te verrassen. Dus vroeg hij laatst wat ik wilde hebben....een extra kus heb ik gezegd, daar word ik veel blijer van dan een doos chocola of een bos bloemen!

En als ik dan een keer in de stad loop, en al die frutsels zie liggen waar ik vroeger zo "gelukkig" van werd, loop ik nu lekker door, haal wat ik echt nodig heb, en dan gauw naar huis, genieten van mijn al aardig opgeruimde domeintje!

Er zijn zoveel dingen waar ik nu oog voor heb, die ik vroeger niet zag! Zoveel dingen waar ik blij van word, en dan bedoel ik écht blij! Ik zeg weleens tegen Moos dat ik sinds kort mijn gevoel weer terug heb, ik voel weer emoties, dat heb ik lang niet gehad!

Lekker Leven Met Minder gaf de tip om een veldboeket te plukken, nou dat heb ik 1 keer gedaan ooit, en het bleek vol te zitten met ongedierte, dat zie je pas als ze in grote getale over je dressoir lopen, dat dus nooit meer! Ik koop wel een keer een bosje bloemen!


Kortom, met deze verslaving ben ik blij, en ik ga zeker niet afkicken!!!5 opmerkingen:

 1. Positief stuk,behalve dan het veldboeket. Het is gedierte dat over je dressoir loopt. Het leeft. Misschien wel een veldkrekel of sprinkhaan. En bloemen uit de winkel zijn zwaar bespoten. In de bollenvelden vind je geen veldkrekels. Dus gewoon op je tuinof balkontafel zetten als je geen gedierte op je dressoir wilt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog een feestelijke toevoeging
  http://www.natuurgeluid.nl/sounds/grylcamp.mp

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zoals je er nu instaat. Ik hoop dat je dit nog heel erg lang volhoudt. Nu je spaarvarkentje laten lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind een bos bloemen altijd enorm deprimerend, het gaat al dood vanaf het moment dat je het krijgt. Je ziet die prachtige levende bloemen langzaam sterven in je kamer, mij doe je er echt geen plezier mee :)
  Vriend en familie weet dat inmiddels. Mij maak je wel blij met een potplant of bloemen/ groentezaden, en die krijg ik dan ook wel eens ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat Weg naar Zelfvoorziening zegt kan ik me helemaal in vinden. Ik heb ook veel meer met bloemen in de tuin dan in een vaas.
  Die extra huisdieren uit een veldboeket; heel herkenbaar haha

  BeantwoordenVerwijderen