zondag 18 mei 2014

De eerste nacht...

Is eigenlijk heel goed gegaan! Gisteren vertelde ik dat Bobby niet in de bench wilde, niet zo verwonderlijk natuurlijk, het was me niet een dag voor hem!

Gisteravond kroop hij om een uur of 9 onder de salontafel, en was binnen een mum diep in slaap. Om een uur of 12 wilde Moos naar boven, ik zou beneden op de bank slapen. Ik dacht wat moet ik nou??? Hem persé in de bench, of lekker laten liggen? Ik koos voor het laatste, heb hem lekker laten liggen, en om een uur of 1 hoorde ik een piepje. Lichtje aan gedaan, wil net opstaan om met hem uit te gaan, hij kijkt me aan van "oké, je bent er nog!" draait zich weer om onder de tafel en slaapt verder! Nou, ik dus ook maar! Om een uur of 2 piepte hij weer, nu iets anders geluidje. Dus weer lichtje aan, mee naar buiten, hij doet een grote plas en weer naar binnen, kruipt weer lekker onder de salontafel en heeft geslapen tot 5 uur! Ik vond dat ie het geweldig heeft gedaan!!!

Hij eet goed, krijgt 4 x per dag een portie vers vlees, drinkt goed, speelt lekker, slaapt lekker, vanmiddag hebben we zelfs alledrie nog bijna 2 uur geslapen ;-)

Vanmorgen zijn mijn ouders geweest, geweldig vonden ze Bobby! Hij vermaakt zich ook prima alleen, zoekt af en toe lekker een plekje in de schaduw op, en ligt lekker te tukken. Je kunt dan opstaan, of praten, het maakt hem niet uit, als ie slaapt dan slaapt ie!

Vanaf vanmorgen krijgt ie z'n eten in de bench, en ik verkrummel af en toe een ieniemienie-snoepje en strooi dat uit in de bench, verstop ook een krummel achter z'n speeltjes, zijn kauwbotje ligt erin


en hij gaat er nu best vaak in! Dan doen we af en toe het deurtje dicht, na een paar tellen begint hij te protesteren, dan wachten we tot hij stil is, en doen dan het deurtje weer open. Hij leert het wel!

Hij heeft 1x een ongelukje gehad binnen gisteren, we waren net thuis, ik had hem wel uitgelaten, maar toen we binnen kwamen ging het toch mis. Niks aan de hand, opgeruimd en klaar. Daarna heeft hij alles keurig buiten gedaan, en we hebben het idee dat hij het nu al aan gaat geven soms!

Moos doet ook een spelletje met hem bij de doggyride, vindt ie ook geweldig! Het is echt een heerlijk ventje!

Kortom, hij doet het prima, het komt helemaal goed met hem en ons!
6 opmerkingen:

 1. Waarom moet hij perse in de bench? Dat deed niemand toch vroeger met een hond? Ik begrijp daar echt niks van hoor. Als je een hond goed traint hoef je hem toch niet op te sluiten, ik vind het sneu.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. <3 aaaach, zo'n kuffeltje is altijd leuk <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het goed is gegaan. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben onze hond, en ook onze vorige hond de eerste 6 maanden in de bench gehad, s'nachts en als we even niet thuis waren, na verloop van tijd werd het gewoon hun plek. Onze hond is nu bijna 2 en slaapt nu gewoon in een mand. We hebben nog wel een bench in de auto en dat beschouwt ze ook als haar plaats, we zijn kortgeleden op vakantie geweest met de caravan en ze sprong gewoon in de bench om daar wat te liggen als de auto open was , het is helemaal niet zielig alleen heel erg handig! Veel succes met jullie hondje.
  Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Adriana, dat vinden wij nou ook! Het is ook voor zijn eigen veiligheid, ze kunnen aan alles knauwen wat je niet altijd in de gaten kan hebben.
   Wij hebben ook al een hele mooie mand klaar staan, voor als hij iets ouder is!

   Verwijderen