zondag 11 mei 2014

Bobby-nieuws: de eerste cursus!

Gisteren was het eindelijk zover! De eerste puppy-les!

Voordat we weg gingen had Moos de bench in de auto gezet. Er gingen tenslotte 2 puppy's met ons mee. Op naar Bobby! We gingen met 4 van de 5 puppy's. Puppy nummer 5 wordt over 3 weken opgehaald, en de eigenaren gaan dan zelf met hem op cursus.
Dus de puppy's in de bench, en gaan met die banaan ;-)!

Er was nog een labrador-pup, een stafford-pup, en een poolhond-pup van eigenaresse van de hondenschool. En die 4 van ons dus.
Na ons ingeschreven te hebben, lieten we de puppy's nog even plassen (niet dat ze dat deden natuurlijk...)
en konden we aan de slag. Het lopen aan een lijntje. Dat willen ze natuurlijk niet, en gaan rare bokkesprongen maken om maar uit dat riempje te komen, geen gezicht! We moesten ze proberen mee te krijgen, en "goed zo!" en "braaf! braaf hoor!" zeggen als ze mee liepen, en als ze niet mee liepen moesten we stil blijven staan, riempje gespannen houden (niet trekken natuurlijk...) en net zolang wachten tot pup rustig was en weer een paar stapjes mee liep. Moos stond toevallig naast "lerares" met Bobby, dus die mocht het even voordoen....jaaaja....toen gebeurde er iets met Bobby!!!

Ik moet je zeggen dat ik vanaf het begin al roep dat Bobby een heel eigen gereid hondje is. Hij is heel rustig, en lief, blaft of piept eigenlijk bijna nooit, maar ik had echt vanaf het begin het gevoel dat het een hondje is met een heel sterk eigen willetje. Niet op een nare manier ofzo, maar als ie niet wil, dan wil ie niet...zoiets.

Nou, dat bleek dus! Ons mannetje ging tekeer, nog meer tekeer, en werd steeds nijdiger! We kenden hem niet terug! Dat heeft een aantal minuten geduurd, het was verschrikkelijk om aan te horen, maar ik wist ook dat we (Moos eigenlijk...) nu moesten doorzetten....en eindelijk gaf  hij het op en liep braaf mee! Hij was daarna helemaal niet meer bij ons weg te krijgen, zo lief!!!

Dat hebben we een aardig tijdje geoefend, en spelenderwijs laten zitten, en een keer door een tunneltje. Ze bleven allemaal halverwege zitten, en kwamen er niet meer uit! We hebben zo gelachen!

Uiteindelijk mochten de riempjes af en konden ze even lekker spelen! Het stafford- pupje was erg overheersend, ieder ander puppy "aanvallen" en er boven op. Tuurlijk was het spelen, maar op een overheersende manier, snap je??
Tot ze Bobby tegen kwam, die heeft even duidelijk gemaakt dat ie daar niet van gediend was! Daarna ging Bobby bij Moos zitten (uit zichzelf) en ja hoor, weer kwam stafford-pupje het nog een keer proberen. Toen heeft Bobby nog een keer flink van zich af gesnauwd, en stafford-pupje liep daarna met een boogje om Bobby heen, geweldig!

De andere puppy's vond Bobby wel leuk, de poolhond-pup was 15 weken, dus al een stuk groter, die mocht ook alleen maar mee-spelen. En het labrador-pupje vond Bobby ook leuk. Die zijn niet zo overheersend, maar Bobby laat zich de kaas niet van het brood eten hahaha!

Op de terugweg lagen alletwee de puppy's lekker te slapen, ze waren zo moe!!! We vonden het jammer dat we Bobby nog achter moesten laten, ondanks dat we weten dat hij het super-goed heeft, en net nog iets te klein is ( 4 komma 8 kilo om precies te zijn...) maar zaterdag gaat hij mee, heerlijk!!

Nog 6 nachtjes slapen.....

3 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk blogje om te lezen.
  Het lijkt net alsof ik er zelf bij ben geweest.

  Ik had Bobby al zo ingeschat door alleen zijn foto's te zien.
  Jullie hadden zeker geen tijd om foto's te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, het was echt genieten!
   Nee, foto's hebben we niet, wel filmpjes, maar vanwege privacy van andere deelnemers wil ik die niet op mijn blog plaatsen.
   Wat leuk dat je Bobby ook zo hebt ingeschat!

   Verwijderen
 2. Leuk om te lezen hoe jullie ervan genieten en hoe welkom Bobby is:)

  BeantwoordenVerwijderen