zaterdag 30 januari 2016

Ons droomhuisje!!!

Gisteren hebben we de bezichtiging gehad van ons droomhuisje! Het is een bungalow, met 3 slaapkamers, dubbelwandige schuur, carport, bijkeukentje, houtkachel en een prachtige tuin.

Deze bungalows staan hier niet veel, en er staat er bijna nooit één te koop. Deze staat ook nog op een mooi plekje, dus we knepen hem best wel! Ons huis moet eerst verkocht worden...stel dat deze dan net voor je neus weg is???

We mogen van de bank niet eerder een voorlopig koopcontract tekenen voordat ons huis verkocht is, en zelfs als we dit in de ontbindende voorwaarden zouden laten zetten mag het nog niet.

Ons plan was dus, als we allebei een goed gevoel hadden gisteren, een voorstel te doen om een verklaring door de makelaar op te laten stellen, dat als wij ons huis verkocht hebben, we definitief de bungalow zouden kopen.

Daarbij moet de levering van ons huidige huis eerst plaats vinden, en daarna de levering van de bungalow, want er komt dan een potje geld vrij die nodig is voor de hypotheek van de bungalow.
Snappen jullie hem nog?
Maarja, waar ga je met je spullen heen? Waar slaap je dan??
We wilden dus ook een sleutelverklaring, dat houdt in dat we bijvoorbeeld de sleutel 1 week eerder zouden krijgen dan dat de overdracht is.

Als tegenprestatie wilden we dan de vraagprijs betalen. Die hypotheek wordt, ondanks de mee gefinancieërde restschuld, een lachertje in vergelijk met wat we nu hebben! Voor wat, hoort wat, vinden we. Maar goed, terug naar de bezichtiging!

Mevrouw leidde ons zelf rond, een ontzettend vriendelijk mens, je kon echt merken dat ze erg gek is op haar huisje! En wij waren ook direct verliefd, ondanks dat we best wel de komende jaren kunnen klussen om het naar ons zin te maken! Maar het huisje voelde gewoon goed, heerlijk!

Ze was zo vriendelijk, dat we in het gesprek maar de kaarten op tafel hebben gelegd, om te kijken hoe zij er tegenover stond. En dat was niet slecht! Ze had het over een "gunfactor" haha! Gelukkig!!!

Ze wilde wel van haar makelaar (die 's middags bij ons zou komen) weten hoe hij de kansen inschat met betrekking tot de verkoop van ons huis. Logisch, als de prognose is dat het 2 jaar te koop zal staan, had ze er niet zoveel trek in!

Toen we thuis kwamen, belde de makelaar al op, dat de eigenaresse had gebeld en als ons huis in orde was voor de verkoop, zij ons de bungalow gunde!

De makelaar is hier 's middags geweest, en volgende week worden er foto's gemaakt. Het vaste tarief is dus € 985,=, maar je kunt ook tegen betaling van € 250,=, kiezen voor het meest uitgebreide pakket op funda. Toch erg belangrijk, dus dat hebben we gedaan. Alleen een beetje jammer dat we dat van te voren niet wisten. Totale kosten zijn nu € 1235,= Toch nog een heel stuk voordeliger dan de plaatselijke makelaar, dat dan weer wel!
Dat geld moet dus terug geboekt worden uit het spaarvarken. Auw!!!

We hebben het met de makelaar nog over het voorstel van de bungalow gesproken, en hij zou in overleg gaan met de eigenaresse.

Een heel verhaal! Maar met een beetje geluk hebben we ons droomhuisje alvast in de pocket!!!


10 opmerkingen:

 1. Wat mooi dat jullie al een huisje op het oog hebben. Ik vraag me alleen af welk potje er vrij komt omdat jullie geen overwaarde hebben maar een restschuld. Wij kregen een overbruggingshypotheek tussen oud en nieuw huis. Die losten we af met de overwaarde. Aan de ene kant is het lastig voor jullie maar geef ook bescherming dat jullie niet(geruime tijd) met dubbele lasten zitten. Een tip, blijf wel alert. Jullie zijn zo weg van het huis maar kijk nog eens om je heen en ga nog een keertje bij het de bungalow kijken. Hoe is de staat van het huis. Misschien toch een technische keuring.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat komt doordat we 2 hypotheekdelen hebben, 1 deel is aflossingsvrij, en het andere deel is gekoppeld aan een soort spaarpolis, waardoor er dus een potje is waar geld in gespaard is.
   De technische staat is prima in orde, de papieren daarvan hebben we gisteren mogen bekijken.
   Ik waardeer je bezorgdheid, maar we letten zeker goed op wat we doen!

   Verwijderen
 2. Wow, wat gaaf!! Ik hoop echt dat het allemaal helemaal naar wens gaat voor jullie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verstandig dat je een makelaar in de hand neemt én gebruik maakt van F.unda.

  Bij de verkoop in een flatcomplex had ik concurrentie van 24 andere appartementen die te koop stonden. Dank zij de inzet van mijn makelaar én de plaatsing op F.unda was mijn huis wel in 3 maanden verkocht terwijl andere appartementen al 2 jaar te koop stonden.
  Ook had ik mijn woning zoveel mogelijk, neutraal, opgeknapt, zodat de nieuwe koper er zonder klussen in zou kunnen. En dat heeft bij mij dus goed geholpen. :-)
  Ik ben nu de trotse bezitter van een huis dat veel beter bij mijn woonwensen past. En ik wens jullie dat zelfde geluk toe. Groetjes, Astrid C.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaan jullie nog een inspectie laten doen? Lijkt mij toch wel verstandig, zeker als je zelf helemaal verliefd bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als er maar weinig van die bungalows zijn en ze bijna
  nooit te koop komen, is er dan niet heel veel belangstelling voor ?
  Zodat die mevrouw misschien wel kan kiezen uit allerlei opties
  Helen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Spannend zeg! Hopelijk komt er snel een koper voor jullie huis.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wacht, wel eentje gevonden al! Hopelijk verkopen jullie je eigen huis snel. Ik zou idd wel natuurlijk nog een tweede keer gaan kijken, ook met iemand anders erbij. Dat heb ik hier niet gedaan en hoewel het niet zo is dat ik het dan NIET gekocht had, had ik waarschijnlijk wel tegen iets minder verrassingen aangelopen.

  BeantwoordenVerwijderen