zaterdag 2 januari 2016

Change of plan.....

Iedereen uiteraard nog de allerbeste wensen voor 2016 gewenst!!!

De kerstboom en toebehoren zijn hier weer voor een aantal maanden naar zolder verbannen.

Een nieuw jaar is begonnen. En wat gaat dat jaar brengen?

Gisteren rolden Moos en ik in een diepgaand gesprek over onze plannen om dit huis te verkopen, en er een bungalowtje voor terug te kopen. We hadden het plan om dit over een x aantal jaren te doen, als de huizenprijs aantrekt. Toch hebben we tijdens dit gesprek naar elkaar uitgesproken dat we dit eerder zouden willen doen. Want stel dat de huizenmarkt aantrekt, wordt ons toekomstige huis ook weer een stuk duurder. De hypotheekrente zal dan ook weer gaan stijgen, wat weer een hoger maandbedrag met zich mee brengt.
Mijn gezondheid laat me ook steeds vaker in de steek, waardoor het voor mij ook steeds moeilijker te behappen is.

We hebben afgesproken om de extra aflossingen op de hypotheek even in het spaarvarken te stoppen, want als dit plan zeg bijvoorbeeld 2017 werkelijkheid wordt, moeten we bijvoorbeeld de kosten koper betalen. En de makelaar voor de verkoop van dit huis. Dan hebben we meer aan (ik noem maar een bedrag) € 2000,= extra in het spaarvarken, dan die € 2000,= in de huidige hypotheek te stoppen. Die vinden we dan, over het geheel genomen, niet terug.

We willen in het voorjaar een gratis waardebepaling voor ons huis laten doen, en uit laten zoeken wat we tot nu toe opgebouwd hebben, want gelukkig is niet onze hele hypotheek aflossingsvrij. Hoe gaat onze bank om met een restschuld? Die zal er zeker zijn. En hoe hoog is ie dan? Allemaal dingetjes die we uit gaan zoeken, uitpluizen en informeren. Dan weten we waar we het over hebben...en misschien (hopelijk niet...)valt het wel zo tegen dat we er vanaf zien. Dan kunnen we altijd nog de extra hypotheekaflossing van januari t/m mei dit jaar in 1x doen...

Maar daar ga ik dus niet vanuit, en wil ik dus sparen dit jaar: € 10.000,=!

Zo, het is er uit. We zijn heel, heel benieuwd naar wat het worden gaat.


4 opmerkingen:

 1. Altijd goed om zo nu en dan eens te kijken waar je staat in het leven. Wij hopen ook ons huis binnenkort te verkopen en spekken daarom ook onze spaarrekening ipv extra af te lossen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhh gelukkig! Ik was al bang dat we de enige waren...het voelde aan de ene kant niet goed om (tijdelijk)te stoppen met extra aflossen, aan de andere kant hebben we straks meer aan een goed gevuld spaarvarken. Dank voor je reactie!!

   Verwijderen
 2. Superslim meis! Geld wat je nu nog in het aflossen van je hypotheek stopt, krijg je er inderdaad niet meer uit... En verhuizen kost geld... Bovendien weet je nooit hoe het loopt. Vorig jaar om deze tijd hadden we net besloten te gaan verhuizen en inmiddels zijn we verhuisd en hebben we ons oude huis een half jaar geleden verkocht. Sparen maar, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Zulke reacties doen ons goed!!!
   Ja jullie hebben het al lekker gehad :-)

   Verwijderen