maandag 25 januari 2016

Schrapen,schrapen en nog eens schrapen...

Zo, de nieuwe financiële maand is weer begonnen voor ons.

Tijd dus om weer creatief met euro's te worden! Ons plan was om iedere maand € 400,= naar het spaarvarken over te maken, maar dat ging me toch niet snel genoeg. Ik heb al eens gezegd dat geduld niet mijn sterkste kant is, vooral als ik echt een doel heb. En die hebben we!!!

Verleden week ben ik dus al verschillende keren gaan zitten om mezelf te leren goochelen met euro's, niet geheel onverdienstelijk mag ik wel zeggen, want toen ben ik op een bedrag van € 600,= blijven steken die we naar het spaarvarken over zouden kunnen maken....niet gek vond ik zelf, toch € 200,= meer dan gepland!
Maar ik wil MEER MEER MEER!!! Gelukkig hebben we deze maand een aantal meevallers waarvan ik een jubelstemming kreeg! Lees en jubel mee!

Het energievoorschot is deze maand nog extra laag ivm het bedrag waarop wij ingeschaald zijn. Ik heb em wel verhoogd, maar na jullie goede adviezen ook weer verlaagd, maar daar over later meer. Deze maand dus nog extra laag. Meevaller nummer 1.

We betalen deze maand ( en volgende maand) geen OZB-belasting. Die zou ik in mijn eigen risico-potje stoppen, maar daar is laatst al een aardig extraatje heen gegaan. Nu niet nodig dus. Geen OZB. Meevaller nummer 2. (Ha, die rijmt ook nog!)

Ons nieuwe salaris was deze maand hoger, we gingen we er beiden op vooruit, en ik heb nog geen extra uren kunnen kopen omdat ik nog ziek thuis ben.
Maar goed, salarissen waren dus hoger. Meevaller nummer 3.

En dus gaat er deze maand zodra het salaris van Moos is gestort geen 400...geen 600...maar 900 euro naar het spaarvarken!!!!

Een fijne dag gewenst, ik jubel nog even door als jullie het niet erg vinden!!!
8 opmerkingen:

 1. Jeetje! Wat gaat dat lekker zeg!
  Fijne dag, groeten Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je mag heel erg trots zijn op jezelf. En op Moos natuurlijk. Kijk eens waar je vorig jaar en twee jaar geleden stond en waar je nu staat. Dikke vette verdiende pluim.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, ik krijg het er warm van!!! Dank je wel Gewoon Vlijtig!!!

   Verwijderen
 3. Jeetje, wat goed! Schrapen is verslavend hè.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen