donderdag 14 januari 2016

Gratis waardebepaling...

Ik ga straks bellen met de makelaar om een afspraak te maken voor een gratis waardebepaling van ons huis. Best wel spannend....de waardebepaling hebben we nodig om met de hypotheekverstrekker te overleggen wat de uiteindelijke restschuld zal worden. De hypotheekverstrekker kan kijken wat de andere potjes van de hypotheek inmiddels waard zijn, en zo hopen we op een zo laag mogelijke restschuld uit te komen.

Het uiteindelijke verkopen van het huis willen we (gedeeltelijk) zelf doen, scheelt een hoop geld.

Dat het nu daadwerkelijk allemaal in gang gezet gaat worden, maakt me best wel nerveus! Ik ben dan zo van: ja maar als...en stel nou dat...en hoe moet het wanneer....Maar ja, als we gaan zitten afwachten gaat het nooit gebeuren!

Wordt vervolgd!!!


4 opmerkingen:

 1. Spannend!! Ik ben wel benieuwd wat eruit komt! Zelf heb ik hier een aantal makelaars gehad (wel voor de verkoop door hen) en de prijzen die zij gaven verschilden nogal. Met een waardebepaling is dat misschien iets anders; de waarde en wat je ervoor kunt krijgen op dit moment zijn toch nog wel twee verschillende dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb mijn huis 2 jaar geleden verkocht via zelfverkopen, en dat is goed bevallen. Zelf de foto's en tekst aangeleverd en natuurlijk de rondleiding en onderhandelingen.

  Toen er even een probleempje met de kopers was ben ik ook goed geadviseerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar zitten wij ook aan te denken...goed om te lezen dat het goed bevallen is!

   Verwijderen
 3. Oh, dat had ik even gemist. Wist niet dat jullie plannen hadden. Ik ben erg benieuwd naar jullie waarde en of jullie uitkomen. Wel spannend hoor.

  BeantwoordenVerwijderen