zaterdag 23 januari 2016

Even schrikken...

Zoals sommige van jullie misschien wel weten, loop ik al een aantal jaren (7 om precies te zijn) met behoorlijke spier- en gewrichtsklachten. Volgens mijn vorige huisartsen (we hebben een aantal keren een andere huisarts gekregen oa vanwege het plotselinge overlijden van onze eigen huisarts) kwam dat door de restklachten van de ziekte van Graves. Mijn ontstekingswaarden werden dan geprikt, en dat was altijd goed.....dusssss.....punt.

Eind verleden jaar begon mijn linker-achillespees behoorlijk zeer te doen, en mijn hele lijf ging veel meer pijn doen dan normaal.

Inmiddels kregen we weer een nieuwe huisarts, een blijver als het goed is, dus ik heb een afspraak gemaakt om het nu eens goed uit te zoeken. Inmiddels kon ik al niet meer lopen door de pijn in mijn achilles-pees, dus noodgedwongen ziek moeten melden op het werk, ik heb lopend en staand werk.

Gelukkig nam deze huisarts me erg serieus, en na enig onderzoek bleek dat mijn achilles-pees ontstoken was, en samen met de andere klachten was ze bang voor de ziekte van Bechterew, een vorm van reuma. Ik schrok me rot.....Moos ook...meteen foto's laten maken, bloed laten prikken, ontstekingsremmers, maagbeschermers en een soort morfinepillen. Ik hield het niet van de pijn, deed geen oog dicht 's nachts.

De medicijnen werken gelukkig wel, wat een verademing!

Afgelopen donderdag kreeg ik van mijn huisarts de uitslag, en er waren gelukkig geen afwijkingen gevonden!!!

Wel vertelde ze dat ze mijn medicijngebruik na is gelopen, en nu blijkt er 1 tussen te zitten die geregeld dit soort klachten veroorzaakt, namelijk simvastatine.

Daar moest ik direct mee stoppen, en over 4 weken terug komen bij de huisarts. Is het nog niet over gaat ze verder zoeken.

Ik hoop zo dat dit het is....op internet staan inderdaad bij heel veel gebruikers dezelfde klachten, tot aan achilles-peesontstekingen aan toe!

Ik ga duimen, doen jullie mee??


12 opmerkingen:

 1. Ik kan mij voorstellen dat je in eerste instantie erg schrikt. Fijn dat de huisarts het serieus heeft opgepakt en dat er een aanwijsbare reden lijkt te zijn. Wij duimen mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook erg blij met de nieuwe huisarts!
   Dank je voor het mee duimen :-)

   Verwijderen
 2. Nou, het zou heerlijk zijn als dat de oplossing van het probleem is. Fijn zo'n huisarts die iets verder kijkt dat haar neus lang is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moet je wel voorzichtig zijn. Die medicijnen heb je om een reden geslikt. Of is het niet meer nodig? Niet dat je weer andere klachten krijgt. Of dat je misschien andere medicatie kunt krijgen die deze klachten niet veroorzaken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan wel een maandje zonder deze medicijnen, daarna kijken we of en wat er nodig is!

   Verwijderen
 4. Mijn moeder had daar ook last van, ik weet niet of dat jouw middel was voor cholesterol verlaging.
  Als het dat bij jou wel is zou ik een andere manier vinden om met cholestorol om te gaan. Pillen hoeven niet altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar heb ik ze ook voor! Hoog cholesterol zit bij ons in de familie. Na een maandje zonder dit medicijn kijken we of en wat we gaan doen. Dank je Lot!

   Verwijderen
 5. Wat een fijne huisarts! Kan me goed voorstellen dat je geschrokken was.

  Ik weiger simvastatine te slikken omdat ik dit soort bijwerkingen (en meer) niet wil, maar wat standaard hoort bij mijn diabetesprotocol (zo werd het uitgelegd) en nog preventief ook, want de waarden zijn nu goed. Alleen binnen dat protocol niet.
  Let dus via mijn voeding op zaken die goed zijn voor mijn cholesterolwaarden.
  Ik duim mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat de huisarts je zo serieus neemt. En maar hopen dat het hier van komt.

  BeantwoordenVerwijderen