maandag 4 januari 2016

Prognose van het spaarvarken voor 2016...

Nu (bijna) alle nieuwe prijzen bekend zijn, denk aan zorgverzekering bijvoorbeeld, werd het tijd om nieuwe maandbegrotingen te maken, en de potjes opnieuw in te delen.

Vooral natuurlijk voor de nieuwe plannen die we hebben, en ons doel om het spaarvarken zoveel mogelijk te vullen!

De riem is dus weer behoorlijk aangetrokken, daarover later meer, en zoals het er nu uitziet, kunnen we het spaarvarken dit jaar gaan vullen met....hou je vast...

€ 9750,=!!!

Maandelijks gaat er nu € 400,= naar het spaarvarken, en ons vakantiegeld en de belastingteruggave storten we er ook in.

Tel daar de € 1000,= bij op die er nu op staat, dan is het al € 10.750,=!!!

En als klap op de vuurpijl kregen we van mijn schoonouders nog een envelop met € 1000,=! Die heb ik direct vandaag gestort en doorgestort naar het spaarvarken, dus de teller zou eind 2016 op
€ 11.750,= kunnen staan!!! Wauw!!! Dit hadden we niet kunnen dromen!

Ervan uitgaande natuurlijk dat er geen tegenslag komt!

Vol vertrouwen gaan we er keihard aan werken!!!

11 opmerkingen:

 1. Mooi, zulke grote stappen. Ik zelf maak nooit een prognose van spaarbedragen. Ik word daar heel zenuwachtig van, ook al spaar ik misschien wel (bijna) net zoveel als jullie doen. Ik kom iedere maand ruim uit met mijn budget en alles wat over blijft, gaat op de spaar. En word dat meer dan wat we minimaal willen als buffer, dan lossen we weer af. Maar van tevoren beslissen hoeveel we willen sparen, dat bezorgt mij de kriebels. Leuk, hoe verschillend het werkt bij mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gelukkig zijn we niet allemaal gelijk! Goed van je dat het zo voor jullie werkt, geen prognose zou mij namelijk zenuwachtig maken :-))

   Verwijderen
 2. Wat ben je goed bezig! Altijd als ik je blog lees wordt ik gestimuleerd om er zelf ook eens naar te kijken. :-) liefs Anne-Co

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je Anne-Co! Leuk dat ik je zo stimuleer, zet em op!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed zeg! En wat fijn dat je van je schoonouders ook een mooi bedrag hebt gekregen. Voelt supergoed he. Ik doe het ook zoals jullie. Alleen in theorie zou ik idd ook veel kunnen sparen, maar de werkelijkheid aan het eind van het jaar is altijd anders. Dit mede natuurlijk omdat er weer dingen van betaald moeten worden, maar ik kom niet heel erg veel onder mijn bedrag uit hoor.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, dat zou echt super zijn! Heel veel succes ermee, ik ben heel benieuwd naar de stand van zaken aan het einde van 2016 :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig! Nog een goede reden om te sparen (ipv aflossen) is dat je in 2016 'nog maar' maximaal 102% van de taxatiewaarde van een woning als hypotheek mag lenen. Dit betekent concreet dat (in de meeste gevallen) de bijkomende kosten (kk) niet (volledig) meegefinancierd kunnen worden en die moet je dus zelf uit je spaarpot betalen... Nog meer spaarmotivatie dus... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zou erg mooi zijn. Ik doe dat ook altijd hoor. Kijken in de toekomst. Alleen weet ik uit ervaring dat het bedrag nooit zo hoog is als verwacht. Er komen altijd kosten om de hoek kijken, helaas. Bij ons is altijd best een grote post de kleding.
  Dochterlief krijgt vanaf dit jaar weer opnieuw kleedgeld en ik wil me daar ook aan gaan houden.
  Voor onze zoon houd ik dat zelf bij. Die heeft geen overzicht.

  BeantwoordenVerwijderen