woensdag 13 januari 2016

Nieuwe energieleverancier, nieuw voorschotbedrag!

We zijn dit jaar over gestapt naar electrabel, wat nu engie heet.

Deze week kregen we een brief met daarin ons nieuwe voorschotbedrag. In de brief staat dat ze het voorschotbedrag baseren op ons verbruik van het afgelopen jaar.
Wij hebben een slimme meter, dus die hebben ze op afstand uitgelezen.

Wij betaalden bij budgetenergie een voorschot van € 150,- per maand, en bij engie zouden we € 72,- aan voorschot gaan betalen! Nou, dat verschil vonden we wel heel groot! We krijgen liever terug aan het eind van het jaar, dan dat we bij moeten betalen!
Het voorschotbedrag heb ik dus direct verhoogd naar € 142,-.

Aan de andere kant zat ik me wel stiekem een beetje rijk te rekenen, want dat zou inhouden dat we een aardig bedrag terug zouden krijgen!!

Helaas weten we dat pas eind februari, even geduld dus...laat dat nou net niet mijn sterkste kant zijn...

Maarja, ik wacht wel geduldig af hoor budgetenergie! Kom eind februari maar op met die zak met geld :-))) Wees niet bang dat we het niet kwijt kunnen! Er is nog ruimte genoeg in het spaarvarken hoor!!!


10 opmerkingen:

 1. Helaas neemt Budgetenergie 8 weken de tijd om het teveel betaalde bedrag terug te storten...pfffff

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat klopt, maar ik heb gelezen dat de meeste maatschappijen er zo lang over doen...

   Verwijderen
 2. Waarom het voorschot meteen zo hoog gezet? Je kunt beter het lage betalen en het restant op je spaarrekening zetten voor als je bij moet betalen. Het komt op hetzelfde neer maar je hebt wel het geld op je eigen rekening ipv dat 'je je rijk gaat rekenen' . Sorry maar ik ga dit soort zelfbedrog nooit snappen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, wat ook nog op het schip met geld van budgetenergie, al 5 weken.... K

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je je verbruik een beetje in de gaten kan houden dan kan je je voorschotbedrag toch ook vrij nauwkeurig inschatten? Doe er een tientje bovenop voor de marge en noteer 1x per maand je verbruik en je bent klaar. Lijkt me beter dan nodeloos geld overmaken naar partijen die ik niet vertrouw ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik schaal mezelf ook niet zo hoog in met de te betalen maandrekening. Ik hou het geld liever zelf in beheer. Wel iets ruimer dan voorgerekend, maar niet meer dan een 10tje extra p/m. Krijg altijd nog terug en kan intussen met dat geld andere dingen doen, zoals investeren in aflossing of bijv. crowdfunding

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben benieuwd of je wat terugkrijgt en hoeveel! Hier gaat mijn nieuwe voorschot waarschijnlijk rond februari in. Ben benieuwd, hopelijk valt het mee. Ik doe het overigens nooit meer te hoog, iets wat ik eerst wel deed. Ik spaar toch liever op een rekening met rente, dan dat ik de rekening van de energiemaatschappij spek.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou het ook niet zo hoog zetten. Als ze met een slimme meter uitkomen op 72 euro zit er toch een kern van waarheid in. Zet het op 85 of 90 euro en hou het maandelijks zelf bij. Doe ik ook altijd en ik weet precies waar ik sta.
  Ik heb een overzicht gemaakt waarbij ik het jaargemiddelde deel door 52. Dat getal is het bedrag dat ik mag gebruiken. In de wintermaanden haal ik het daar niet bij en kom ik in de plus. In de zomermaanden blijf ik royaal onder het gemiddelde en zak ik naar de min. Dat betekent dat ik geld terugkrijg.
  Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En... de energiebelasting op gas is fors verhoogd, zie
  https://www.gaslicht.com/energie-informatie/energiebelasting

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mede ook daarom het hoge bedrag. Ik weet nog niet hoe dat uit gaat pakken, kan ik pas berekenen na de afrekening, en kan dan altijd nog het maandbedrag naar beneden bij stellen.

   Verwijderen