vrijdag 21 november 2014

Ook de zorgverzekering geregeld!

Zo héhé, dat is ook weer geregeld. Juist ja, de zorgverzekering...

Had ik laatst al avond aan avond zitten ploeteren om een nieuw energie-contract af te sluiten, kon ik nu aan de gang met de zorgverzekering....nou ja, het was niet anders...

Het is gelukkig wel gelukt! Voor Moos hebben we bij Salland een zorgverzekering afgesloten. Moos heeft, net als ik, geen aanvullende verzekering, maar wel een middenmoot-tandartsverzekering. Die heeft hij ieder jaar ook nodig. We zijn zo stoer geweest om € 100,= extra eigen risico te nemen! Voor Moos zijn we € 104,24 per maand kwijt.

Voor mezelf heb ik de zorgverzekering afgesloten bij Univé. Dit in verband met het preferentiebeleid wat betreft de merkloze medicijnen die ik dan niet van mijn eigen risico hoef te betalen. Dit scheelt mij bijna m'n hele eigen risico!
Ook ik had en heb geen aanvullende verzekering, en aangezien ik nooit iets aan mijn gebit mankeer (gelukkig) en alleen 1x per jaar voor controle ga, heb ik ook de tandartsverzekering laten vallen.
Voor mij zijn we € 93,30 kwijt. Ik heb ook € 100,= extra eigen risico.

Bij elkaar dus € 197,54 en ik moet zeggen, ik had erger verwacht. We hebben allebei ruime zorgkeuze, onze huisarts en ziekenhuizen zijn gecontracteerd, en we kunnen gewoon naar de apotheek. Bij sommige budget-polissen kun je alleen bij een online apotheek terecht en dat willen we niet.

Stappen jullie nog over??

Ik ben in ieder geval blij dat het geregeld is, kan ik weer iets leuks doen op de pc, zoals een blogje hahaha! En verder lekker nix doen ;))
3 opmerkingen:

 1. Toevallig hebben wij het van de week ook geregeld. Vorig jaar zijn we over gestapt en nu gaan we met hangende pootjes terug naar onze oude verzekeraar, tja kost ons wel ruim 100 euro meer in de maand maar al het gezeur en gedoe wat we dit jaar hebben gehad is het mij die 1200+ per jaar echt wel waard! Blij datwe het kunnen betalen. En dit jaar? Eindelijk zoontje naar logopedie en ik naar de fysio en tandarts, dat stellen we dus serieus nu al 9 maanden uit allemaal door gedoe met de verzekering!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welke verzekering was dat?
  Dan kan ik die schrappen uit mijn overstaplijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Durf eerlijk gezegd niet over te stappen.
  Gebruik heel veel medicatie en zit zeker 2/3x per maand in het ziekenhuis bij de specialist.
  Wel ga ik binnenkort met mijn tandarts overleggen of het tandarts pakket verminderd kan worden. Sinds jaren pas € 75,- verbruikt ipv de standaard € 500,-.
  Scheelt me € 20,- per maand welke ik wel apart leg mocht het meer worden.

  BeantwoordenVerwijderen