zaterdag 22 november 2014

Ons huis...

Wij wonen nu 6 jaar in ons huis. Toen wij een ander huis zochten en hier gingen kijken, vielen we allebei voor het plekje. Wij zitten aan een doodlopend parallelstraatje, met een groot grasveld voor de deur (ideaal voor een snelle plas voor Bobby, maar dat wisten we toen nog niet haha!), een buurtcentrum heel dichtbij waar ook onze huisarts, apotheek, tandarts, jumbo en mijn kapper zit.
Het is een twee-onder-een-kap, met garage, héél handig voor zo'n klus-freak als Moos.

Alleen de inrichting was totaal niet naar onze zin, maar ach, we kunnen (bijna) alles zelf, dus dat zouden we wel op gaan knappen.
In ons andere huis waren we ook altijd bezig, heerlijk vonden we dat! Dus dat zouden we met dit huis ook gaan doen.

In dit huis deden we overal wat, maar dat schiet niet op natuurlijk.

We hebben toen afgesproken, dat àls we iets zouden doen, we het goed zouden doen, het lang mee gaat, het makkelijk te onderhouden is, en naar onze smaak. En niet alles tegelijk, maar project voor project.

We zijn zo'n 4 jaar geleden begonnen met de achtertuin, in de tuin frutsen is mijn hobby, maar wij hebben klei-grond, daar heb je een bijl voor nodig als je een plantje in de tuin wilt zetten!
We hebben de bestrating die er lag, hergebruikt om 2 verhoogde bakken van te maken als border. De coniferenhaag aan weerskanten is eruit gegaan, daar hebben we houten schuttingen met betonpalen voor terug gezet. De palen rotten dus nooit, en andere schermen zijn er zo ingeschroefd mocht het nodig zijn. Deze hebben we via marktplaats, evenals de bestrating die er nu ligt (koppelstones). We hebben zo lekker de ruimte voor de droogmolen, dat was een must voor mij!

De overkapping hebben we een jaar later geplaatst, en we hebben er sindsdien iedere dag nog gezeten!
Alles is door ons zelf gedaan, het was een bere-klus, maar het is het dubbel en dwars waard geweest!
Zo hebben we een gezellige, maar onderhouds-arme tuin, waar, als ik iets wil doen, ik dat kan, en heb ik geen zin, hoeft het niet! Ideaal!

Verleden jaar hebben we de woonkamer en hal gedaan. Aan onze woonkamer zit een aanbouw, die hadden de vorige bewoners schuin af laten lopen, en balken aan het plafond gehangen. Geen mooie ouderwetse, maar gewoon lelijke balken. Daardoor konden we ook geen gordijnen ophangen, en dat vond ik een ramp. We hadden wel rolgordijnen, maar dat vind ik lang zo gezellig niet!
Het plafond van de aanbouw hebben we met gipsplaten dicht gemaakt, het hele plafond in de woonkamer laten stuken en gewit. Moos heeft genoteerd waar de balken zitten zodat we daar de gordijnrails hebben kunnen vast boren, en daar hangen nu gezellig inbetweens! De verduisterende rolgordijnen hebben we nog wel, puur voor isolatie.Het schilderwerk heb ik zelf gedaan, evenals de muren geverfd. Moos heeft gewit, en de radiatoren voor nieuwe (marktplaats) energie-zuinige vervangen. Al met al toch weer een monsterklus. Maar het is wel mooi geworden!

Dit jaar hebben we gespaard voor de vloer. En gelukkig heeft hij het ook over de plavuizen in de hal en toilet kunnen leggen, daardoor hoeven we volgend jaar geen plavuizen eruit te bikken!

En volgend jaar? Na de feestdagen ga ik het halletje boven beet pakken, het houtwerk door het hele huis zit onder de butsen, dus veel plamuur- en schuurwerk overal. en dan netjes de muren in dezelfde kleur als beneden, en het schilderwerk netjes maken. Zal ook wel weer een klus worden!
En we willen de 2 trappen opnieuw laten bekleden. Er ligt tapijt op de trappen, maar aangezien de vorige bewoners katten hadden, zit dat onder de halen. En het lijkt wel of het stofjes aantrekt dat tapijt, gek wordt je ervan!!! Daarbij is het bordeaux-rood ook niet echt mijn kleur!
Dit staat dus op de planning voor volgend jaar, en héél misschien onze slaapkamer!

We merken wel dat inmiddels het klussen ons iets minder goed af gaat, maar goed, we moeten nog even doorbijten voordat we het huis helemaal hebben gehad! Moos is ook nog zo'n pietje precies dat ie alles zelf (nou ja, met z'n 2-en) wil doen, hij besteed het liefst niets uit.

Wat blijft er dan nog over?? De keuken, de badkamer, de zolder, onze slaapkamer, en de computerkamer, maar daarover volgende keer meer!
We hoeven ons in ieder geval niet te vervelen voorlopig!!!


2 opmerkingen:

  1. Succes met alle plannen! Fijn dat jullie zoveel zelf kunnen doen, ideaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een hele klus, maar dan hebben jullie ook echt een huis dat naar jullie zin is.

    BeantwoordenVerwijderen