zondag 2 november 2014

Modder, medicijnen, spaarvarken en andere dingetjes...

Hhhmmm een beetje rare titel voor een blog!

Laat ik beginnen met het spaarvarken. Ja, hij is weer iets vetter geworden gelukkig ;-)) Volgende maand gaan we de 1000-euro grens weer over!
Ik heb afgelopen week gebeld waar het dressoir bleef, 8 tot 10 weken levertijd zou het zijn, we hebben het 20 juli besteld en het is er nog niet!!! De (enigszins arrogante) meneer aan de telefoon zei dat de fabrikant heeft beloofd dat het er voor het einde van het jaar (!!!) zou zijn. Zal eens tijd worden, gelukkig hebben we nog niets betaald!

Medicijnen. Ik slik nu 6 jaar thyrax medicijnen voor mijn schildklier. Ik heb de ziekte van Graves, en na de jodiumslok gehad te hebben werkt mijn schildklier te traag, vandaar de thyrax.
Enige tijd geleden had ik een herhaalrecept hiervoor ingeleverd, en toen ik het ging ophalen zaten de pilletjes nu in doordruk-strips ipv in potjes. Niet handig, maar oké. De apotheker zei nog dat alleen de verpakking veranderd was, niet het medicijn zelf. Dat geloof je dan...
Tot ik me steeds rotter ging voelen, ik kwam weer aan, kreeg veel meer last van mijn spieren en gewrichten, en moe dat ik ben!! Niet normaal!
Verleden week zat ik op een rustig moment wat te surfen op het internet over deze klachten, en wat scherts mijn verbazing??? Er zijn al 298 klachten op Meldpunt Medicijnen over de thyrax in het "nieuwe" jasje!!
Dan kun je mij niet wijs maken dat er in de samenstelling niets veranderd is!
Vrijdag heb ik een afspraak met mijn huisarts, hoe ik me nu voel is verre van goed!! Wordt vervolgd!

En dan modder...Bobby is er gek op! Vooral om er doorheen te rennen! Moos en ik gaan zaterdags en zondags met hem naar het bos, dinsdags en vrijdags ga ik alleen met Bobby naar het bos, en werkelijk geen slootje wordt er over geslagen door meneer haha!

Verder doet hij het perfect, op de cursus doet hij het goed, thuis is het een modelhond van alweer 29,7 kilo! Hij wordt nu wat selectiever wat betreft eten en snacks, voor pensstaafjes trekt hij z'n neus nu op, en vis wil hij ook niet meer eten, behalve als het met vlees gemengd is hihi! Fijnproever...

De aankomende weken maken we een beslissing naar welke energie-maatschappij we overstappen, en dan vanaf half november is de zorgverzekering weer aan de beurt. Ik heb bij haar gelezen dat bij sommige verzekeraars de merkloze medicijnen niet van je eigen risco af gaan, dus dat is wel een hele interessante kanshebber! Ik heb al even gekeken, en behalve de thyrax worden al mijn medicijnen dus vergoed, zonder dat je eigen risico hoeft te betalen!
Misschien een tip voor jullie???


8 opmerkingen:

 1. Is dat nog steeds zo? Want het is wel al een bericht uit 2012... :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Daantje, dat is nog steeds zo! Kijk maar op de site van (in ieder geval) VGZ! Daar kun je ook je medicijnen opzoeken!

   Verwijderen
 2. Onze hond deed dit ook in het begin. Vaak herkende ik hem niet meer, zo zwart was mijn witte hond. haha. Inmiddels is hij 6 jaar en springt niet meer in de beekjes en modderpoelen. Wel af en toe nog eens languit in de modder als het erg warm is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben een Hashimotor ;) (te langzaam dus) en heb idd ook last van die rotverpakking ipv 50 microgram nu 125 Door de samenstelling

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Erg hè? En maar volhouden dat alleen de verpakking is veranderd...sterkte en dank voor je reactie!

   Verwijderen
 4. Ik schrik van je bericht van de Thyrax. Ik slik het zelf ook en heb al sinds dit zomer de strips ipv het potje. Nu is mijn stemming en gevoel al een tijdje wisselvallig. Ik dacht dat het weer door stress kwam. Maar vraag me dat nu dus af. Ga ook maar eens het net op en anders toch actie ondernemen. Medicijnen, apothekers.....gggrrrrrrr!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad gggrrrr! Hou het in de gaten, laat anders even prikken, ga ik ook laten doen! Sterkte en dank voor je reactie!

   Verwijderen