woensdag 12 november 2014

Bobby bijna 8 maanden alweer!

Ja, de tijd vliegt om er nog maar eens een cliché in te gooien...

23 November is Bobby alweer 8 maanden, en wat hebben we een lol met en om hem! En wat doet hij het goed!

Hij heeft maar vrij kort in de bench gezeten, alleen toen ie echt klein was, en de eerste paar keren dat hij de ochtend alleen was. 's Nachts was hij al eerder los. Hij heeft nooit iets gesloopt, nooit rottigheid uit gehaald, en je hoort hem niet totdat we naar beneden komen.

Op cursus doet hij het ook goed, eind november moet hij weer "examen" doen, hij heeft de puppy-cursus met goed gevolg afgelegd en nu doet hij de jonge-honden-cursus.

In januari beginnen ze dan weer met de volgende cursus. Ook daar gaat Moos weer met hem heen.

Hij is nu 30 kilo en zo sterk als een beer! Een trek-spelletje wint hij met gemak!

En qua beharing: Hij is de enige uit het nest met dit soort beharing. Het is zeker geen typische labradoodle, maar verharen doet ie ook niet gelukkig! Ik denk dat we hem in het voorjaar naar een trimsalon brengen, kunnen ze er weer een beetje model in brengen haha! Tegen die tijd zal het wel nodig zijn!

Op het vers vlees doet hij het prima, eind oktober zijn we terug gegaan naar 3% van zijn lichaamsgewicht, en ik meen eind januari gaat hij naar 2% en dat blijft dan zo. We hebben ervoor gekozen om hem zijn eten in 3 porties per dag te blijven geven. En hij doet het er goed op!

En een energie wat hij heeft!! Ik ben er erg jaloers op kan ik je zeggen! We gaan nu zo'n 5 keer in de week met hem naar het bos, kan ie lekker uitrazen! Heet ie echt nodig! Heel soms loopt hij nog aan de lange lijn in het bos, dan is ie z'n oren vergeten mee te nemen zeg maar, maar dat hoort wel een beetje bij zijn jonge-honden gedrag toch?
5 opmerkingen:

 1. Wat gaat het toch snel allemaal! Fijn dat hij het zo goed doet en dat jullie nog altijd erg blij met hem zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad erg snel gegaan. En nu komt de puberteit eraan. De puppytijd is vlekkeloos gegaan dus dat zal ook super verlopen. Fijn voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een echte jonge hond:)
  Fijn dat het zo goed gaat maar dat hebben jullie ook aan jezelf te danken.: jullie geven hem een heel fijn thuis en laten hem 5 dagen in de week lekker rennen (en dat heeft ie wel nodig zo te zien:))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie hond mag volgens mij zijn pootjes in elkaar knijpen met jullie. :)

  Lekker veel energie heeft hij zeg!

  BeantwoordenVerwijderen