donderdag 26 november 2015

Eindejaarsuitkering...

Jaja, deze week was het weer zover, mijn eindejaarsuitkering werd bij mijn salaris gestort!

Nu is het geen 13e maand, het is echt geen compleet salaris, maar evengoed errug prettig!
Het ziet er dan zo leuk uit op de rekening :-))

Wat hebben we er mee gedaan?

Een paar maanden geleden hebben we nieuwe matrassen gekocht, dit was erg nodig omdat die van ons al ruim 15 jaar oud waren en behoorlijk doorgezakt. We wilden eigenlijk wachten op mijn eindejaarsuitkering, maar dat duurde toen nog wel erg lang.

We hebben het toen voorgeschoten uit een potje voor een soort verzekering die vrij komt als Moos met pensioen gaat, en waar we een jaarlijkse premie voor betalen. Die premie moet in januari betaald worden, dus dat kon makkelijk.
Eigenlijk hebben we het van onszelf geleend hahaha!

Dus toen deze week het salaris en de uitkering gestort was, heb ik "de lening" direct terug gestort, dus het potje voor de verzekering klopt weer!

Ook heb ik een bedrag gereserveerd voor wat kleine pakjes onder de boom, en het restant bedrag over geboekt naar het spaarvarken!

Vond ik wel heel verstandig van mezelf!!!

10 opmerkingen:

  1. Je hebt echt de smaak weer te pakken van het sparen en af lossen! Leuk om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel erg verstandig. Ik krijg mijn eju 10 december. Ga deze in het reserveringspotje stoppen. In Januari hebben we altijd minder inkomsten en kan het dan goed gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, lekker zeg! Ik heb nog nooit een dertiende maand gehad, maar dat lijkt me echt wel fijn. En dan zou ik het ws net een beetje als jij doen, misschien een investering en verder sparen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je spaart het het hele jaar van je brutosalaris bij elkaar, dus eigenlijk is het een sigaar uit eigen doos, maar zo'n potje in 1x is idd prettig!

      Verwijderen
  4. Dat hebben wij hier niet, maar voor jullie erg fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moos ook niet hoor, en lees mijn reactie hierboven maar!

      Verwijderen