zondag 1 november 2015

Vooruit kijken...

Het jaar schiet alweer aardig op, en dan ga ik me, als de prijzen bekend zijn, weer concentreren op de zorgverzekeringen en energie.

Moos en ik hebben ieder een andere zorgverzekering, en eigenlijk bevallen ze prima. Zelf zit ik bij Univé. Ik heb alleen een basisverzekering, maar volgend jaar wil ik met toch wel aanvullend gaan verzekeren. Ik ben verleden jaar over gestapt naar Univé vanwege het preferentiebeleid wat ze hebben wat betreft medicijnen. Normaal was ik ieder jaar mijn hele eigen risico kwijt, nu heb ik
€ 143,97 verbruikt, dus dat valt me hartstikke mee!
Ik denk dus dat ik blijf zitten waar ik zit (en verroer me niet) haha!

Moos zit bij Salland, hij heeft ook alleen een basisverzekering, en een tandartsverzekering. Moos heeft regelmatig gebitsklachten en moet dan naar mondhygienist en/of tandarts.
Deze verzekering heeft hij er dit jaar dan ook goed uitgehaald, dus voor volgend jaar voor herhaling vatbaar.
Qua aanvullende verzekering weet ik het voor hem nog niet.

En ons energiecontract loopt af per 1 januari, dus daar gaan we ook weer even voor zitten. Weer vast zetten voor 1 jaar?? Of langer?? Ik weet het nog niet...

Ik verwacht dus niet dat ik onder aan de streep goedkoper uit zal zijn ivm mijn aanvullende verzekering, maar aan de andere kant bespaar ik behoorlijk op mijn eigen risico.
En als we overstappen wil ik het via euroclix doen, zodat mijn clix weer lekker omhoog gaan zodat ik weer een extra aflossing op de hypotheek kan doen ;-)) Alle beetjes helpen toch??

Het is een heel gepuzzel ieder jaar, maar wel de moeite waard!!

Stappen jullie ook geregeld over? En vinden jullie het ook zo'n gepuzzel??3 opmerkingen:

  1. Wij zijn overgestapt van zorg verzekering in 2014 en met hangende pootjes in 2015 weer terug gegaan naar onze oude vertrouwde verzekeraar. Geen gedoe en gezeur. Alles word fijn vergoed. Daar heb ik graag een paar euro extra per maand voor over. Dat halen we er als gezin makkelijk uit. Ik wekelijks de fysio. ( onbeperkte dekking! Heel fijn als je chronisch ziek bent) Beide kinderen gaan elke week naar logopedie. Zelf loop ik bij de allergoloog en ga verder met een voedingsdeskundige ivm allergieën, dan is het fijn dat het vergoed word zonder voor verassingen komen te staan. Dus ook wij blijven zitten waar we zitten en verroeren ons niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij stappen jaarlijks qua energie over via gaslicht. com, scheelt voor ons veel geld, omdat we dan elk jaar de bonus krijgen, mss ook goed om even te bekijken, is tot nu toe altijd goed gegaan, zonder enig probleem. Doeg Anne

    BeantwoordenVerwijderen