woensdag 11 november 2015

Restje macaroni....op een broodje???

Laatst vertelde een collega mij dat ze, als ze een restje macaroni over hadden wat niet genoeg was voor nog een complete maaltijd, ze dit op een broodje aten de volgende dag. Ik wist niet wat ik hoorde! Daar had ik nooit van gehoord!

Als ik zelf macaroni over had, deed ik dat in de vriezer. Het lag aan de hoeveelheid of ik een bakje voor 1 of 2 personen in de vriezer deed.

Laatst hadden we een twijfelgevalletje wat betreft de hoeveelheid die over was, weggooien heb ik een hekel aan, doe ik eigenlijk nooit, en toen dacht ik terug aan de macaroni op een broodje....toch eens proberen!

En het was hartstikke goed te doen! Eigenlijk best lekker! Voor herhaling vatbaar zal ik maar zen! Want eten weggooien?? Dat vind ik een grote zonde!

8 opmerkingen:

 1. Heerlijk juist doen we hier altijd.. Perfect voor restjes dag! Eventueel n gebakken eitje dr bij!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn oppas doet dit altijd met stamppot boerenkool. Heb het nog nooit geprobeerd, maar het zal heus smaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Engelsen doen dat vaak. Macaroni on tosat! Zal het ook eens proberen. Groet Renee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat was ik helemaal vergeten, deden mijn zusjes vroeger thuis ook. Maar die hadden een iets andere macaroni dan de versie die wij tegenwoordig eten. Stamppot op brood is ook hartstikke lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb zelden restjes ... ik heb een hond die mijn eten heel wat lekkerder vindt dan zijn reguliere brokken ; zo lang er tenminste of boter of vlees/vis tussen zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee, macaroni, brood, rijst, ik zal het nooit samen eten.Jaren geleden In Frankrijk een sandwichgegeten van stokbrood met daartussen o.a. patat.Ik vind het geen combinatie, allemaal koolhydraten .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, hoor, heel gewoon. Of stamppot, opgebakken, ook lekker op brood....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zuurkoolstampot op brood jammie !maar ma cd avond zou ik nooit doen. Wel de saus! Verder hadden wij vroeger restjes dag. Dan zette we het goume t stel op tafel en mocht ieder zijn restje zelf opbakken. Samen met een stokbrood en een salade er bij weer een complete gezellige en gezonde maaltijd.
  Een tijd geleden, dochterlief zat nog in de kleuterklas vertelde iemand dat ze met kerst met de pannetjes (gourmet dus) gingen eten, waarop dochter uitriep, restjes dag met kerst Lekker!

  BeantwoordenVerwijderen