zaterdag 7 november 2015

Het consumindergevoel is weer aardig terug!

Toen ik dit blog begon, hadden we een beste schuld die we zo snel mogelijk weg wilden hebben. Dat is, vind ik zelf, toen aardig snel gelukt. Toendertijd is ook echt de knop om gegaan en gingen we er volledig voor.
Ik heb toen met Moos ook wel eens gesproken over extra aflossen op de hypotheek. Iets waar hij helemaal niets van wilde weten overigens...

Daarna was er een klein beetje de klad in gekomen (schaam...) in zoverre dat we wat makkelijker gingen leven. Het spaarvarken ging niet zo hard meer, en met boodschappen werd ik wat makkelijker om maar wat te noemen.

Toen Moos en ik laatst onze toekomstplannen aan het bespreken waren, kwam ook weer het onderwerp "extra aflossen op onze (gedeeltelijke gelukkig...) aflossingsvrije hypotheek".

Moos wilde daar wederom niets van weten, want "weg is weg". Het heeft best even geduurd om hem ervan te overtuigen dat het echt niet "weg" is, maar dat we er later alleen maar meer profijt van zullen hebben. Gelukkig ging hij uiteindelijk "om" hahaha!

Het scheelt met de € 200,- die we nu hebben afgelost iets in onze maandlasten, maar dat verschil is nu nog peanuts.
Om precies te zijn...88 cent. Maar volgend jaar gaat dat meer worden!!!

En we hebben de smaak weer helemaal te pakken hoor! We bezuinigen weer waar we kunnen, we gaan het hele huis (echt alles!!!) goed uitzoeken, en proberen wat we niet meer gebruiken, ooit nog eens handig kan zijn (?), zonde is om weg te doen (??)  te verkopen, en wat dat oplevert gaat ook weer naar de hypotheekaflossing.
Verkopen we het niet, gaat het naar de kringloop of we gooien het weg.
Scheelt met een eventuele verhuizing weer ;-))

Volgend jaar blijven we met vakantie ook heerlijk thuis, dus onze belasting-teruggave en vakantiegeld gaat voor 2-derde deel in het spaarvarken en 1-derde deel naar de hypotheekaflossing.

Het gevoel is terug gelukkig!!! We gaan ervoor !!!4 opmerkingen:

  1. Goed bezig! Die spirit is hier ook weer aardig terug. Nu nog in de praktijk brengen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er is iets aan de hand met het plaatsen van reacties bij je. Het lukt mij niet bij vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen