maandag 22 juni 2015

Dag doorgezakte bank!!!

Ja...helaas is er geen redden meer aan onze bank! Dat wisten we zo'n 2 jaar geleden wel dat het er aan zat te komen, maar toen liet onze financiële situatie het helemaal niet toe om een nieuwe bank te kopen. Hij is nu echt op en gelukkig zitten we er financiëel een stuk beter bij :-))!!

Toen we het laatst over een nieuwe bank hadden, kwam Moos met het idee om dan de opstelling van de meubels te veranderen, en de zithoek gezellig bij de houtkachel te creëren in plaats van aan de tuinkant. Om te kijken of dat wel iets zou zijn, zijn we weken geleden in onze vakantie gaan schuiven met de meubels, en inderdaad, het stond heel erg knus en gezellig!

We zouden graag een hoekbank willen, en die kunnen we in de nieuwe opstelling zo prima kwijt!

We zijn dus op bankenjacht gegaan, en hebben er 1 besteld met een goede stevige zit, en in ribstof, dat was voor mij een vereiste. Supermakkelijke, oersterke en gezellige stof vind ik dat!
Als het goed is komt ie tussen half en eind juli binnen. Spannend!!!

Voor Moos houdt het o.a. in dat er een aantal kabels verlegd moeten gaan worden, omdat de tv en geluid naar de andere kant van de kamer gaan, en ik zou gaan kijken voor een wandbooglamp voor boven de eethoek, 2 bijzettafeltjes en 2 wandkubussen om het openhaardhout in te doen. Inmiddels heb ik alles gevonden en besteld.
We zouden ook andere eetkamerstoelen kopen, waarmee we ook een zitje kunnen creëren voor een bakkie koffie met uitzicht op de tuin. De stoelen die we hadden zaten niet lekker, en nodigden zeker niet uit om lang te tafelen of lekker met een bakkie te gaan zitten! Ook bleef je er aan plakken als je uitgegeten was, niet echt toppie dus!
De stoelen hebben we inmiddels gevonden, er was een faillissementsverkoop van
een dure meubelzaak, daar zijn we gaan kijken, en de stoelen die we graag wilden waren normaal      € 389,= per stuk!!!! En dat keer 4! Echt niet dus! Gelukkig waren de stoelen dusdanig afgeprijsd dat we er nu 4 voor € 750,= hebben kunnen kopen! Dat scheelt een aardig bedrag!


4 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg. Straks maar foto's maken zodat we mee kunnen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt allemaal erg goed! Fijn dat je zo mooi geslaagd bent. Wat zal de woonkamer veranderen! Geniet er van.
  Fijne dag, groeten Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat dat nu zomaar allemaal kan hè?
  Jullie doen het goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben benieuwd hoe de nieuwe bank gaat bevallen. Fijn dat je zo'n korting op de stoelen kon krijgen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen