vrijdag 19 december 2014

Wat eten we met kerst??

Dat is eigenlijk nooit zo verrassend hier...Moos is namelijk gek op vlees! Hoe groter hoe beter!

Nu heeft ie het de rest van het jaar maar te doen met een balletje gehakt of een tartaartje, maar met kerst wil ik hem wel extra verwennen!

Dit jaar komen mijn ouders de avond voor kerst hier eten, en we hebben dan wat pakjes onder de boom, dus dan wil ik iets extra lekkers maken.
Ik ga varkenshaas maken, met champignon-roomsaus, daarbij gebakken aardappeltjes en een heerlijke frisse witlofsalade. Als toetje zal het ijs worden, Moos en mijn vader zijn gek op ijs, die kunnen zo een literbak in hun eentje op!!

Eerste kerstdag eten Moos en ik een biefstukje, met stroganoffsaus, aardappelkroketjes en sperziebonen. Als toetje denk ik een puddinkje.

Tweede kerstdag gaan we spiesgrillen. Dat is een apparaat uit de 70-er jaren, deze:


Dit hebben we ooit bij buren gedaan, en we vonden het zo leuk dat we er zelf 1 hebben gekocht! Via marktplaats, anders kun je er niet meer aan komen!

Nu wil het toeval dat ik van de week bij jumbo boodschappen deed, en de gourmet-bakjes waren afgeprijsd van 2 euro naar 1 euro! Ik heb gelijk wat bakjes varkenshaas mee genomen! Dat scheelt alvast! Verder draai ik kleine balletjes gehakt, snij een filetlapje klein, voor Moos wat paprika, en een turks brood bij aldi met een lekkere salade. En ijs na.

Ik had ook een jumbo-zegelboekje vol, die heb ik ingewisseld en daar haal ik het vlees van. Dat is dan toch de grootste kostenpost. En verder? Nee, verder niets! Als ik de folders en glossy's voorbij zie komen met de meest luxe kerstgerechten, brood in kerstvorm, kaas en worst in kerstvorm, noem maar op...het wordt steeds meer een (vr)eetfestijn...

We eten dus wat we normaal niet eten maar wel heel lekker vinden. Varkenshaas en biefstuk eten we eigenlijk nooit, behalve met kerst dan....dan mag het ook een keer...

We doen dus wel iets luxer dan normaal, maar ook niet meer dan dat!!
Kerstbrood halen we ook niet, we vinden suikerbrood eigenlijk lekkerder, en dat eten we normaal ook niet, dus haal ik dat met kerst.

Dus geen culinaire, dure kerstgerechten hier, maar een beetje luxer dan normaal!

Wat eten jullie zoal met kerst??

8 opmerkingen:

 1. Grappig dat spiesgrillen! Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord :)

  Mijn ouders hebben vorig jaar gebollejaapt. Dat is ook een soort alternatief voor gourmetten / fonduen. Toch leuk om eens wat anders te doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gebollejaapt??? Dat zegt mij nu weer niets, ik vind het wel leuk klinken haha!

   Verwijderen
 2. Leuk, beetje verwennen moet af en toe kunnen hè? :-)

  Ik wens jullie hele fijne feestdagen samen en alle goeds voor 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik nu ook!

   Ik wens jullie ook hele fijne feestdagen en dat voor jullie 2015 maar een topjaar mag worden!!

   Verwijderen
 3. Dat spiesgrillen is voor mij ook nieuw! Wordt vast lekker en gezellig. Bij ons wordt het een kiprollade. In de oven zetten en je hebt er geen omkijken meer naar.
  Fijne dagen en een voorspoedig 2015!
  groetjes, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kiprollade is ook lekker!! En inderdaad, ook lekker makkelijk!

   Jullie ook hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2015!!

   Verwijderen
 4. Hier eten we konijn in zuur. De rest is eenvoudig alleen wat uitgebreider als normaal. Dus géén verse asperges enz., nee gewoon spruiten en rode kool erbij. Aangezien we met 10 personen zijn kunnen we veel variatie in groenten en desserts aanbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doet me een beetje aan het liedje "Flappie" denken ;-))

   Klinkt lekker hoor, en 10 personen...pfff... sterkte!

   Hele fijne feestdagen gewenst en een goed en gezond 2015!!

   Verwijderen