maandag 22 december 2014

Terug kijken en goede voornemens...

Zoals zovelen denk ik onder ons laat ik ook geregeld mijn gedachten over het afgelopen jaar gaan, laat heel veel gebeurtenissen nog een keer de revue passeren, bedenk wat ik misschien beter, of anders had kunnen doen, en geniet van de momenten die wel goed zijn gegaan...tegelijkertijd ga je dan (tenminste ik dan...) toch een soort van goede voornemens maken. Niet in de zin van stoppen met roken, of drinken, of afvallen, maar meer van het leren van beslissingen maken van afgelopen jaar. Zal ik het komende jaar op dezelfde voet door gaan of toch dingen anders in gaan vullen?

Ik kan niet genoeg zeggen hoe dankbaar we zijn dat we sinds afgelopen jaar schuldenvrij door het leven gaan. Dat is een mega-goeie keus geweest om dat te realiseren.
De bijbehorende bespaar-trucs ook, dus die hou ik er in 2015 zeker in, en ik weet zeker de komende 50 jaar ook nog haha!

Met 1 dingetje was ik toch minder blij, en dat is dat ons spaarvarken ook aangesproken werd voor verbeteringen in huis, of andere (grotere) uitgaven.
Dus dat heb ik per 1 januari veranderd, het geld wat voorheen iedere maand naar het spaarvarken ging, wordt nu in 2-en gehakt, een deel wordt apart gezet voor "huis-onderhoud", en een deel gaat naar het spaarvarken, waar we dus niet aan mogen komen, alleen in geval van nood, zoals als bijvoorbeeld de verwarming stuk zou gaan.

Zo blijft er tenminste eens wat in het spaarvarken zitten, waar het uiteindelijk voor bedoeld was!

Verder ben ik errug dik tevreden over 2014, voor ons was dit het beste jaar in jaren!!! En dat heeft 2 oorzaken: schuldenvrij en Bobby!!! Laat 2015 maar komen, wij zijn er klaar voor!!!
2 opmerkingen:

  1. Dat klinkt inderdaad of het een super jaar was, fijn!! En leuk dat je je spaarpot opdeelt, ik kan me voorstellen dat dat op een bepaalde manier ook weer motiveert of prettiger werkt. Zelf werk ik daarom ook met potjes. Gaat toch lekkerder, ook al zou het in feite niet echt verschil moeten maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat je zo'n goed gevoel hebt overgehouden van dit jaar. En helemaal gelijk hoor. De buffer moet je echt apart houden.

    BeantwoordenVerwijderen