donderdag 7 augustus 2014

Je kunt ook teveel willen sparen...

Zoals jullie weten hebben we aardig wat "potjes" waar iedere maand geld op gestort wordt, en natuurlijk het spaarvarken waar iedere maand een aardig bedrag naartoe gaat.

Nu is het zo dat ik, toen we Bobby kregen, extra vakantie-uren heb gekocht om extra vakantie op te kunnen nemen zodat ik de eerste weken bij Bobby thuis was. Om hem zindelijk te maken, in de bench te leren slapen, en om hem rustig te laten wennen zonder hem meteen alleen te moeten laten, wat hij natuurlijk ook niet gewend was....dat ik daardoor minder salaris zou krijgen wisten we natuurlijk, dus we zouden, als mijn salaris minder werd, het spaarbedrag iets verlagen.

Die extra uren worden vanaf afgelopen maand ingehouden van mijn bruto-salaris, verspreid over de rest van het jaar, en ik dacht dat ons spaarbedrag wel hetzelfde zou kunnen zijn...niet dus. Alles is op de cent nauwkeurig bedeeld in potjes. Zodanig dat er geen enkele ruimte meer is om eventuele extra uitgaven op te vangen.

Dit gaan we dus anders doen. We gaan de potjes iets anders indelen waardoor er iets meer ruimte is om te leven. Want laten we wel wezen, het is niet erg om zó krap te zitten de hele maand als je bezig bent een schuld af te lossen, maar nu die weg is mag je toch wel een béétje leven toch? We moeten daar een balans in vinden...

Moos heeft al een tijdje een nieuwe bril nodig, die heeft hij dinsdag besteld, er was een kortings-aktie 60% korting op de glazen, scheelde mooi €107,= en ik ben aan nieuwe steunzolen toe, daar heb ik morgen een afspraak voor. Wij hebben geen uitgebreide aanvullende verzekering, dus daar krijgen we niets van terug.

We hebben de vloer en het dressoir al bij elkaar, dus naar het spaarvarken zou ook tijdelijk iets minder kunnen...


Dat wordt dus even puzzelen, maar daar gaan we best wel uitkomen!

7 opmerkingen:

 1. Een buffer is om dat soort uitgaven op te vangen toch? Dus geen probleem om even niet te sparen of iets in te teren, als je maar niet structureel niet bijspaart of inteert:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's absoluut waar en zeker niet de bedoeling! Er blijft wel gespaard worden elke maand, alleen iets minder! Dank voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Zelfs als je schulden hebt is een béétje leven heel goed. Juist dan heb je dat hard nodig anders hou je het niet vol.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ik helemaal met je eens, toen we een schuld hadden waren we echt streng voor onszelf, nu gaan we het iets losser doen...niet te veel hoor ;-))

   Verwijderen
 3. Ik ben wat dat betreft ook wel eens te zuunig. Ik heb ruim voldoende spaargeld om alles te kopen wat ik nodig ben, maar doe het niet....waarom niet? Omdat ik hard geknokt heb voor mijn buffer. Ik zou het doodzonde vinden als dat mooie ronde getal naar beneden gaat. Het wordt na een maand wel weer aangevuld maar toch. Ik heb een doel, die had ik behaald, over 300 euro is het weer zover en als ik daarboven bijvoorbeeld weer eens 500 heb kunnen sparen en ik heb iets nodig, pas dan mag ik het van mezelf kopen. Terwijl ik het nu al ruim kan doen. Raar he....

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel heel knap van je! Net als consuminderen wordt sparen dus ook een verslaving haha!

   Verwijderen
 4. Soms plan je het inderdaad wel eens te krap in en wat fijn dat het dan gewoon kan om het even bij te stellen. Dat doe je als je schulden hebt, toch niet zo makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen