vrijdag 8 augustus 2014

Eindelijk regen!

Ja sorry hoor, in tegenstelling tot veel andere mensen ben ik blij dat het eindelijk weer een keer regent!

In Griekenland vind ik het heerlijk als het lekker warm is, er staat altijd een lekkere bries, maar hier in Nederland....ik vind het verschrikkelijk....het is hier altijd zo plakkerig warm, het is eigenlijk dan te heet om iets te doen, maarja je moet wel want werk gaat gewoon door, de schoorsteen moet in de winter wel roken haha!

Het voorjaar vind ik wel heerlijk, als het hooguit een graadje of 20 is. Dan kun je lekker in het zonnetje liggen voor een kleurtje (wel goed smeren!) maar je kunt ook lekker in de tuin rommelen, of in huis.

Door de warmte van de afgelopen tijd voel ik me op een gegeven moment echt naar. Hoofdpijn, niet lekker, gewoon niet je-van-het, snap je?

Daarbij mis ik de gezelligheid van lekker knus op de bank, kaarsjes aan, filmpje kijken...stom hé??

Dus ik ben errug blij dat ik nu grote druppels zie vallen! En ja, ook als ik Bobby uit laat!

Vanmiddag heb ik trouwens een nieuwe voorraad vlees voor Bobby gehaald, de man waar ik het bestel maakt een maandmenu voor Bobby, met allerlei soorten vlees en vis. Dus niet elke dag hetzelfde. Vanavond en morgen heeft hij bijvoorbeeld haring. Bobby vindt het heerlijk!

Ik dacht ik neem lekker wat te kauwen voor Bobby mee, waaronder een varkensoor.
En dat was wel een raar ding!

7 opmerkingen:

 1. ik vind het maar niets. kids niet te genieten, buurkids nog op vakantie, de muren komen een beetje op ons af door het binnen zitten (of ja veel binnenzitten. het regent niet echt heel veel. gisterochtend naar de "grote" speeltuin geweest met zon! en vanmorgen na de boodschappen ws t ook nog droog genoeg om langs een klein wijkspeeltuintje te gaan) maar de rest van de dag.. deur open dan gaan alle kleintjes naar buiten en worden nat en vies :S deur dicht dan is t binnen benauwd :( mag wel iets meer buitenspeelweer worden.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal mee eens. Ook hier iemand die boven de 25 graden niet meer functioneert: hoofdpijn, diarree, te weinig zuurstof en na verloop van dagen een humeur als een boze beer. Nu geniet ik weer: lekker binnen of buiten bezig, vanmiddag nog even buiten gegeten en nu binnen gezellig maken. Voorjaar, herfst, winter: fijn! De zomer had er voor mij niet bij gehoeven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees het vaker! Ook ik gedij echt veel beter in herfst en winter. Heerlijk!! Warmte en zon doen mij niet zo goed als veel anderen wel. De vrolijkheid van die anderen vind ik dan toch wel weer leuk. Ik prijs mezelf gelukkig dat we 4 seizoenen mogen beleven. Zo is er voor iedereen wat en is er altijd iets om naar uit te kijken. Ook ik loop graag met de hond buiten, ook als het regent, sneeuwt of koud is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beetje regen vind ik niet erg, maar liep in mijn middagpauze even naar huis ... zonder paraplu ... in een stortbui en dan heb ik toch echt liever zonnig weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is Bobby gegroeid en ik vind het heerlijk die regen.
  Ik ben ook wel een beetje moe van die warmte iedere keer zo benauwd.
  Ik ben ook veel actiever als het niet zo warm is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heeft Bobby de varkensoor uiteindelijk nog opgegeten?

  Ik ben een echt zomermens en voel me pas echt goed als het rond de 28 graden is en aan regen heb ik de pest: bij de eerste druppel ben ik het al beu! Manlief is echt mijn tegenpool wat dat betreft: die voelt zich goed als het koud is en hij geeft niet om regen.

  BeantwoordenVerwijderen