vrijdag 15 augustus 2014

Help, wat moet ik aan???

Ja, dat dacht ik echt even nu het weer aan het omslaan is, en we over niet al te lange tijd naar Texel gaan...

De inhoud van mijn kledingkast is nou niet bepaald om over naar huis te schrijven...voor welk seizoen dan ook helaas...
In het voorjaar heb ik van Moos een bedrag gekregen waardoor ik wat shirtjes voor de zomer kon kopen, maar met het najaar en winter voor de deur wordt het toch kritisch. Ja, "berenpakken" van de action heb ik nog wel, ik hoefde toch niet de deur uit (behalve voor werk, en aangezien ik werkkleding heb was dat nooit een probleem) maar nu met Bobby kom je toch veel op straat, in bos, noem maar op.

Tijd om aan te vullen dus, liefst voor zo min mogelijk dus! Vroeger kocht ik nog wel bij etam (in de opruiming uiteraard...) maar de kwaliteit van hun kleding vind ik de laatste tijd drastisch verslechterd. Het wordt gauw vaal en gaat héél snel rullen. Bij de kringloop hebben ze alleen maar echt afgedragen kleding, marktplaats heb ik te vaak mijn neus gestoten, dus nu heb ik bij bonprix het één en ander besteld. Morgen komt het binnen, zal mij benieuwen! Het zijn echt basisstukken, 2 spijkerbroeken, wat sweaters, en een setje van 3 beha's. Sommige dingetjes waren in de uitverkoop, dus voor 5 euro een shirt bijvoorbeeld.
Ik heb alleen spullen besteld waarvan de beoordeling heel goed was, qua pasvorm en hoe het blijft als het gewassen is. Ik hoop dat het allemaal goed zit, kan ik weer een aardige tijd vooruit en kan ik ook fatsoenlijk de straat op haha!

Met dit soort dingen blijf ik nog steeds mijn best doen om voor zo min  mogelijk geld de kast aan te vullen.

Maar sommige dingen mogen iets meer kosten, omdat het comfort ook wat wil.
Bijvoorbeeld regenlaarzen. Ik had van die leuke gebloemde (supergoedkope) rubberlaarzen. Tjonge wat had ik daar altijd een pijn van in mijn voeten zeg...en koude voeten...en dan was ik alleen in de tuin bezig, laat staan dat ik er een uur op moet lopen als ik met Bobby ga lopen...

Dus oriënteren op internet voor echt fijne waterdichte laarzen. Na lang zoeken en vergelijken zijn het deze geworden, zowel voor Moos als voor mij. Gisteren zijn ze binnen gekomen.  En ik denk dat ik ze vanmiddag wel kan testen haha!
Ik kan er ook mijn steunzolen in kwijt, dus dat is ook fijn!

Van mijn moeder kreeg ik laatst een paar waterdichte, heerlijk bont-gevoerde winterlaarsjes die perfect zitten, zij droeg ze niet meer, ik ben er heel blij mee, dus die heb ik vast!

En zo sprokkelen we door, we komen er wel!!!


6 opmerkingen:

 1. In de tweedehands winkel verkopen ze hier echt niet alleen maar afgedragen kleding, hoor! Ik zie er prima verzorgt uit en het meeste wat ik draag komt daar vandaan. Vooral als je veel met de hond er op uit gaat, is een stuk van de tweedehands winkel niet weg. Mijn winterjas heb ik van MP en die ziet er ook geweldig mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan heb je meer geluk dan ik! Hier bij de kringloop is dat wel zo, en van mp heb ik ook "zo goed als nieuw" gekocht wat bij levering er een stuk minder uit zag! Maar ik ben blij dat jij dat niet hebt ;-))

   Verwijderen
 2. ...ik koop kleding ook altijd tweedehands en zie er altijd goed uit.
  6 jaar geleden heb ik een paar natuurrubber-regenlaarzen van Ilse Jacobsen gekocht, erg duur, ik draag ze heel veel en zien er nog steeds erg goed uit. Belangrijker, het voetbed is nog steeds geweldig. Ze zijn hoger dan jouw laarzen en wat "eleganter" als je dat al van rubberlaarzen kan zeggen
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knappe tweedehands kleding is hier in de buurt niet te krijgen helaas...
   Het voetbed van deze het voetbed van deze laarzen is ook heel goed, en ik heb brede voeten, hoge wreef, steunzolen en dikke kuiten, dus dan maar wat minder elegant ;-))

   Verwijderen
 3. Ik moet binnenkort op spijkerbroeken jacht.
  Ik heb er twee. En ze worden dun.. Helemaal bovenaan het been. Helaas is de fabrikant van deze broeken gestopt met de damestak... Toen ik dat hoorde heb ik elke broek waar ik aan kon komen gekocht. En er zes jaar mee gedaan.
  Thuis draag ik nu mijn oude sportbroek, om het nog te rekken. Broeken hebben nooit een goede pasvorm. Ik worstel al 15 jaar met broeken kopen.
  Bonprixkleding heeft wat mij betreft geen pasvorm. Ik heb er op een slechte dag 60 artikelen besteld. En ze allemaal teruggedaan. Wanhopig op zoek naar iets dat paste.. Je zal maar maat 42 hebben. De gewone winkel is het spul te klein, grote maten zijn altijd te groot, ook de kleinste maat. En series die doorlopen passen ook niet.
  En als ik dan iets vind dat past gaat het bedrijf failliet, stopt ermee of de pasvorm wordt gewijzigd.

  Schoenen is ook drama. Ik heb brede voeten. En een maat verschil in lengte...

  En dan vragen mensen waarom ik liever een boek koop dan dat ik kleren ga shoppen. Ik kom altijd doodongelukkig thuis omdat ik zes uur lang kleren aantrek die niet passen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. herkenbaar.. i heb idd maat 42, maar smalle schouders (dus alles te breed) een echte peer.. flinke heupen.. maar wel een taille.. en ook nog eens maar 1.57.... alle broeken te lang.. :( ik haat ook winkelen idd..

   Verwijderen