zaterdag 28 juni 2014

Op de rit...

De financiën zijn gelukkig weer op de rit. Het wekelijkse budget voor de boodschappen ligt netjes in de envelop, en ik had deze week zelfs weer iets over voor mijn "je-weet-maar-nooit" potje! Die was ook leeg, als je er "hallo" in zei hoorde je het 10 x terug hahaha! Maar goed, de eerste euro's zitten er weer in.

Met zo'n maand als afgelopen maand dat je meer uit geeft dan gepland kan ik nog moeilijk om gaan. Ik voel me dan schuldig, ben heel bang dat we dan weer afzakken...stom, want zover zouden we het nooit meer laten komen, maar het voelt toch niet goed, snap je wat ik bedoel??? We hebben er geen cent rood om gestaan hoor, we hielden zelfs nog iets over, maar toch irriteert het me dan...ik merkte ook dat ik er onrustig van werd! Heerlijk om dan die knop weer om te zetten!

Het bedrag om te sparen is ook alweer afgeschreven, en het spaarvarken is weer bij gewerkt. En dat voelt rijk....heel rijk...om het spaarsaldo weer te zien groeien, en om boodschappen te kunnen doen!

Een jaar geleden zaten we volop in een verbouwing, in de rotzooi, geen cent te makken, alleen maar schulden en moet je ons nu zien??? Schuldenvrij, voor ons doen goed gevulde spaarrekeningen, Bobby, een nieuwe vriezer, een scooter, en alles is gewoon betaald!!!! We hebben het er nog best vaak over samen.
En oké, we zijn er stiekum ook nog steeds een beetje trots op!!!

Moos is vandaag werken, hij ging al om 6 uur weg, dus we waren met z'n allen weer lekker vroeg op!
Bobby ging, nadat Moos weg was, nog even lekker een tukkie doen, voor mij de gelegenheid om even lekker uitgebreid te douchen, daarna invetten, voetjes insmeren, heerlijk! Later op de dag moet ik nog een paar kleine boodschapjes doen, en verder lekker niets! De was is al gewassen, het huis hebben we gisteren gedaan en strijken doe ik morgen wel!

De administratie is net weer bij gewerkt, en het ziet er weer goed uit. Heerlijk dat alles weer zo lekker op de rit is! Daar word ik weer blij van!

Kunnen jullie daar ook zo van genieten???9 opmerkingen:

 1. geweldig toch, je magbest trots erop zijn;
  fijn weekend !!
  groet, Nicol.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natuurlijk mogen jullie daar best wel heel erg trots op zijn!

  Geniet maar lekker van je rustige zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk mag je daar trots op zijn. Doe je nooit eens een jaar vóóruit kijken. Gewoon voor de lol eens berekenen hoeveel er over een jaar op de spaar staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn om te lezen dat je alles zo goed op de rit hebt zoals je het zelf uitdrukt :)
  Geniet maar lekker van alles. Je mag met recht trots zijn op jezelf.
  Ik wens jullie een prettig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heerlijk he, alles op orde, financieen op de rit en zelfs kunnen sparen! ik kan er ook nog steeds van genieten van die luxe! en besef ook heel goed hoe luxe dat is! tuurlijk laten we er dingen voor.. maar dat vinden we niet erg. het gevoel dat het ons geeft is onbetaalbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke blog! Heerlijk idd als je alles op de rit hebt zitten, geeft zoveel rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, een goed overzicht en geen verrassingen geeft mij altijd rust.

  BeantwoordenVerwijderen