vrijdag 6 juni 2014

Bobby-nieuws!

Bobby is nu alweer bijna 3 weken bij ons, en we kunnen ons geen leven meer zonder hem voorstellen!

Hij doet het fantastisch, hij (vr)eet als een bouwvakker haha! Aan de hoeveelheid vlees die hij zou mogen hebben volgens de richtlijnen heeft hij echt niet genoeg, hij zit er nu ruim boven en doet het perfect!

Gisteravond waren we bij mijn zus en zwager op de camping, en zij hebben 2 chihuahua's, Bobby vond het helemaal geweldig!! Helaas de chihuahua's niet...hoezeer Bobby zich ook uitsloofde, ze moesten niets van hem hebben hahaha! Uiteindelijk was hij het zat, rolde zich lekker op en heeft lekker liggen slapen...

Wat Moos en mij wel opviel, was hoe klein de chihuahua's waren!!! We zijn nu natuurlijk Bobby gewend, en aangezien die tegen de klippen op groeit, viel het ons echt op!

Vanmiddag heeft hij z'n 2e enting gekregen, en een neus-snifje voor kennelhoest, dit is ivm de naderende vervolgcursus verplicht. Hij knipperde niet eens met z'n ogen met de prik! Het is echt zo'n lief, ondeugend, stoer ventje, je zou em opvreten!

Z'n speelgoed heeft geen lang leven bij hem, binnen een mum is het stuk. Nou ja liever z'n speelgoed dan onze meubels toch? Een paar keer per dag loop ik al z'n speelgoed na, of het niet stuk is.

Nu hoorde ik van een nyla-bone, heeft iemand er ervaring mee?

Borstelen vindt hij heerlijk, z'n bovenkantje vindt ie iets minder, maar zodra ik hem op z'n rug leg om z'n buik te doen is het genieten!

Hij slaapt heerlijk in z'n bench, loopt er na het laatste rondje zelf in en rolt zich lekker op. Vaak verschoon ik z'n fleece-dekentje die op z'n kussen ligt, dan ruikt ie 's ochtends helemaal naar robijntje ;-)

Aan de doggy-ride is ie ook al aardig gewend, autorijden vindt ie heerlijk, hij is goed zindelijk, gaat bij de deur zitten als ie uit moet, hij luistert steeds beter, hapt niet zoveel meer, kortom het is een model-hondje!

Morgen is de laatste puppy-cursus, dan heeft ie even vakantie, en eind juni begint de vervolg-cursus.

Moos gaat z'n vrije vrijdag omruilen voor de maandag, dan is hij dus thuis bij Bobby als ik moet werken, blijft alleen de woensdag over dat we eventueel de uitlaat-service in moeten schakelen.
Dat houdt wel in dat we een dag minder samen hebben, maar zeg nu eerlijk, voor zo'n droppie doe je toch alles???5 opmerkingen:

 1. Nyla bone heft hier een poos goed geholpen tegen kluiven op andere zaken. Af en toe kokte ik 'm in aardappelwater op water van paste of rijst en dan zat er weer een extra lekker smaakje aan! Even een investering, maar hier was het 't waard. Eenmaal echt volwassen kopen we regelmatig een enorm bot op de markt (koe-been?) Oude spijkerbroek met knoop erin, ook niet stuk te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja nyla bones! Fantastisch! En eenmaal toe aan de volwassen variant gaan ze echt giga lang mee. Ivm kvv voeding van onze hond ook een super uitkomst, geen snoepjes kluifjes en dergelijke maar enkel de nyla bone als kluif. Aardappel water is niet zo geschikt om hem in uit te koken ivm het verse vlees wat je geeft,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Srry de ipad liep vast, dus dan de reactie maar in twee delen.

   Onze hond eet ook meer vers vlees dan de richt lijn, met haar 10 kilo eet ze 500 gr per dag. En dan ligt ze eigenlijk maar de hele dag wat te liggen in haar mand. Wij voeren mee op het oog,, word ze te zwaar geven we een tijdje wat minder, word ze slank dan wat meer. Dit was voornamelijk in de puppy periode.

   Verwijderen
 3. Wat fijn dat het zo goed gaat met Bobby.
  Haha, ja chi hua hua's zijn wel klein...maar ze gedragen zich meestal alsof ze heel groot zijn! De onze tenminste wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo te horen gaat het allemaal heel goed met Bobby. Fijn dat jullie zo van hem genieten!
  Dat je die chihuahua's als super klein ervoer daar kan ik me alles bij voorstellen. Wij hadden altijd minstens een grote poedel naast de toypoedeltjes dus wij zagen het verschil dagelijks. Het maakte voor de hondjes zelf nooit iets uit. Voor hen is elk exemplaar gewoon een individu.

  BeantwoordenVerwijderen