donderdag 26 juni 2014

Nieuwe financiële maand...

Zo, na de afgelopen rommelig verlopen financiële maand is het gelukkig weer tijd voor een nieuwe, verse maand! Nieuwe ronden nieuwe kansen zeggen we maar!

Dus dinsdag keurig weer voor de hele maand huishoudgeld opgehaald, en weer netjes in 5 porties verdeeld. Deze maand duurt het ruim 4 weken voordat er weer salaris komt, dus dan houd ik 5 weken aan.

Ik had een nieuw schrijfblok gekocht om de administratie bij te houden, de oude was bijna vol en viel uit elkaar. Bij de trekpleister was hij erg goedkoop, dus daar heb ik het mee genomen.

We kunnen er dus weer tegenaan, de duimschroefjes worden bij wijze van spreken weer aangedraaid, en gaan met die banaan! We kunnen het!

Hebben jullie dat ook wel eens, dat, door wat voor reden dan ook, het een maand (of langer) niet wilt lukken met de financiën? En pakken jullie makkelijk de draad dan weer op??

10 opmerkingen:

 1. Jaaaaaa, wie heeft dat niet? Ik ben ook maandag met een nieuwe maand begonnen. Gelukkig mag ik wel zeggen. Ook mijn envelopjes gevuld en dan voel ik mij rijk. Heerlijk veel geld weer voor de boodschappen.
  De maand juni was verschrikkelijk. Ik heb sinds kerst 2008 nog nooit meer zoveel gekocht. Vraag me niet naar de oorzaak want die kan ik niet aanwijzen.
  Dus op naar een nieuwe maand en hopelijk geen teveel gekke extra's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig, ben ik niet de enige ;-))
   Succes met de nieuwe maand!

   Verwijderen
 2. Soms heb je van die maanden. Verjaardagen, tuinzaden en tuinplantjes en bovendien ! aanbiedingen :) :) die ik niet kan laten liggen en ja dat geld moet je eerst uitgeven later in het jaar pluk je daar dan weer de vruchten van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat gebeurt inderdaad...in ieder geval ben ik blij dat we alles weer op de rit hebben!

   Verwijderen
 3. in het begin van de nieuwe salarismaand lijkt het altijd of ik geld overhoud, maar naarmate de maand vordert, vliegt het weg :-(
  Groet,
  Conny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou zo ging het hier dus ook! Maar we gaan er weer tegenaan!

   Verwijderen
 4. De ene maand hebben we meer uitgaven dan de andere. Dat zal bij iedereen wel zo zijn. Wel ben ik me heel bewust van waar het heen gaat. En vooral waaraan niet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was me ook heel bewust waar het heen ging, maar
   we gaan nu weer extra opletten!

   Verwijderen
 5. Ik ben bezig met het huis verbouwen, dus vaak naar de bouwmarkt en woon-warenhuis. Het geld vliegt dan weg, maar merk ook dat de supermarkt aankopen stijgen. Het is alsof het niet meer uitmaakt, het wordt sneller uitgegeven. Hopelijk is de verbouwing snel klaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dan gaat het helemaal hard! In de supermarkt ben ik inderdaad ook meer kwijt helaas!

   Verwijderen